Our Pink House

Team OLEK – Our Pink House

OUR PINK HOUSE – MEIDÄN PINKKI TALOMME on puolalaissyntyisen, nykyään New Yorkissa asuvan virkkaajatähti OLEKin (Agata Oleksiak) johdolla toteutettu yhteisötaideteos, jossa Keravan aseman läheisyydessä sijaitseva Galleria Allin rakennus on kääritty pinkillä virkkauskuosilla piipusta kivijalkaan. Paloja virkkaamassa on ollut satakunta vapaaehtoista, maahanmuuttajia sekä kuusi Irakista ja Afganistanista lähtenyttä turvapaikanhakijaa.

Nykyään KuumArtin galleriana toimivan talon rakensi puuseppä Karl Jacob Svensk 1900-luvun alussa. Talvisodan aikana pihalle tippui pommi, mutta talo ja perhe säästyivät. Tänä vuonna pommit ovat ajaneet yli 21 miljoonaa ihmistä pois kodistaan ja kotimaastaan. Kaikkiaan maailmassa on 65 miljoonaa pakolaista, joista yli 80% on naisia ja alaikäisiä lapsia.

MEIDÄN PINKKI TALOMME on rauhan, toivon ja paremman tulevaisuuden symboli, joka samalla kunnioittaa naisten usein näkymättömäksi jäävää työtä. Siinä on kysymys kohtaamisesta, jakamisesta, toinen toistemme auttamisesta.

Teos on esillä 26.11. saakka, jolloin lankapohjaista taidetta esittelevä näyttely Näkyväksi neulottu avautuu Taide- ja museokeskus Sinkassa.  Galleria Allin sisällä jatkuvat samalla normaalisti taiteilijaseura KuumArtin näyttelyt.

Keravan taidemuseon tuottamaa hanketta ovat tukeneet Museovirasto, Prym Consumer Finland ja Red Heart (USA) sekä Keravan Taidemuseon ystävät ry, Keravan seurakunta ja Savion Kirjapaino Oy. Kaikki he allekirjoittavat taiteilijan toiveen: – Everybody should have a home.

Menossa mukana (aakkosjärjestyksessä): Keravan Karjalaseura ry, Keravan kaupunkitekniikka, Keravan kädentaitajat ry, Keravan nuorten työpaja Jenga, Keravan naisvoimistelijat, Keravan Opisto, Keravan Taidemuseon ystävät ry, KuumArt ry, Monikulttuurinen toimintakeskus Topaasi, Setlementti Louhela, Sokkakujan vastaanottokeskus, Springhouse ja Vapaaehtoisen hyvinvointityön keskus.

Kiitokset kaikille vapaaehtoisille virkkaajille!

 

Galleria Alli, Iso-Hollon aukio, Paasikivenkatu 9, Kerava

OLEK: http://oleknyc.com