kuva Keravan museo

Amanuenssin tehtävä Keravan museossa

Keravalla sijaitseva Taide- ja museokeskus Sinkka on kahden museon, Keravan museon ja Keravan taidemuseon yhteinen näyttely- ja toimitila. Sinkan näyttelytoiminta on vilkasta. Keravan museon kokoelmat ovat huomattavat, sisältäen mm. paikallista taideteollisuutta sekä sirkus- ja tivoliperinnettä. Keravan museo vastaa myös Heikkilän kotiseutumuseon ja museomiljöön ylläpidosta ja esittelystä.

Keravan museo hakee amanuenssia 1.3.2017 (tai sopimuksen mukaan) täytettävään työsopimussuhteiseen tehtävään. Amanuenssilta edellytämme ylempää korkeakoulututkintoa museoaineissa sekä riittävää museoalan kokemusta ja katsomme eduksi museologian opinnot. Koska Heikkilän kotiseutumuseo kuuluu amanuenssin vastuualueeseen, toivomme kansatieteen/ folkloristiikan arvosanaa.

Kehitämme erityisesti digitaalisia palveluitamme, kokoelmien verkkosaatavuutta ja virtuaalinäyttelyitä. Teemme yhteistyötä Keski-Uudenmaan museokonsortion kanssa ohjelmistojen ja projektien merkeissä. Edellytämme valittavalta hyvää järjestelmäosaamista sekä digitoinnin ja kokoelmatyön tuntemusta ja katsomme eduksi E-kuva-/ Collecte-järjestelmän käyttökokemuksen. Hyvä kielitaito luetaan eduksi.

Tehtävä sopii kehittämishaluiselle asiakastyötä arvostavalle museoalan ammattilaiselle. Monipuolinen tehtävänkuva kokoelmatyöstä näyttelytoimintaan ja asiakastyöhön vaatii joustavuutta. Arvostamme tiimityöskentelytaitoa sekä itsenäistä tuloksellista työotetta.

Palkka on KVTES:in mukainen. Noudatamme neljän kuukauden koeaikaa. Työhöntulotarkastus suoritetaan. Lisätietoja antaa Keravan museon museonjohtaja Leena Karttunen, 040 318 2003, 26.1. klo 13 – 15 ja 2.2. klo 9 – 11 tai sähköpostitse leena.karttunen@kerava.fi.

Hakemukseen tulee liittää ansioluettelo/ CV. Hakemukset Kuntarekry.fi -sivuston kautta. Työavain on 125100. Haku päättyy 10.2.2017. klo 12.

 

  • Näyttelyt nyt

  • Tulevat näyttelyt