Avoimia työpaikkoja Järvenpään, Keravan ja Tuusulan museoiden yhteisessä hankkeessa

Tule tekemään yhteisöllistä, sosiaalista XR-museomaailmaa Keski-Uudellemaalle!

Sytytkö uusien teknologioiden, digitaalisen kehittämisen ja elävän museomaailman yhdistämisestä? Oletko kulttuurista ja kulttuuriperinnöstä innostunut tekijä, joka ymmärtää virtuaalisten maailmojen mahdollisuudet?

Haemme hankepäällikköä, sisällöntuottajaa ja yhteisötuottajaa Järvenpään, Keravan ja Tuusulan alueen osallistavan, vuorovaikutteisen XR-museomaailman luomiseksi. Hankkeessa ovat mukana Järvenpään, Keravan ja Tuusulan alueen kunnalliset museot sekä Ainola ja Lottamuseo.

Rakennettava XR-museomaailma toteuttaa Suomen kestävän kasvun ohjelmaa ja Agenda 2030 -ohjelmaa. XR-museomaailman arvopohja ja toimintamallit tukevat kansalaisyhteiskuntaa ja yhteiskunnan demokraattista kehitystä. XR-museomaailma edistää tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta huomioimalla kulttuurisen moninaisuuden ja vähemmistöjen näkökulmat. Hanke käyttää Sitran Erätauko-menetelmää ja noudattaa reilun datatalouden periaatteita.

Hankkeessa rakennetaan elämyksellinen virtuaalinen museokeskus, joka toimii osallistavana ja sosiaalisena museotoiminnan alustana. Museokeskus yhdistää käyttäjille saavutettavaan muotoon Järvenpään, Keravan ja Tuusulan alueen museoiden kansainvälisesti merkittävät sisällöt. Museokeskus toteutetaan sosiaaliseen, monen käyttäjän virtuaaliympäristöön. XR-museomaailma (laajennettu todellisuus) vie museotoiminnan päämäärät uusille digitaalisille alustoille, virtuaalitodellisuuteen (VR) ja kohti metaversumia.

Pääset tekemään merkityksellistä ja historiallista työtä kansainvälisestikin poikkeuksellisessa hankkeessa, jossa luodaan virtuaalisiin sisältöihin ja toteutuksiin liittyviä toimintamalleja koko museoalalle. Pääset kehittämään kanssamme museoiden, yleisöjen ja sidosryhmien toimintamahdollisuuksia osallistavassa, ylirajaisessa XR-maailmassa. Tukenasi on kolmen kunnan yhteinen ohjausryhmä ja museoiden osaavat henkilökunnat.

Tehtävät ovat määräaikaisia ja päättyvät 31.12.2024. Aloitusta toivomme mahdollisimman pian. Haethan tehtäviä 2.2.2023 klo 15.00 mennessä.

Lue lisää, kysy lisää ja hae:

Hankepäällikkö (jakeduunit.rekrytointi.com)

Sisällöntuottaja (jakeduunit.rekrytointi.com)

Yhteisötuottaja (jakeduunit.rekrytointi.com)

Lisätietoja tehtävistä antavat:
Jaana Tamminen, museopalveluiden päällikkö, Järvenpää, p. 040 315 2587
Ulla Kinnunen, kulttuuri- ja museotoimenjohtaja, Tuusula, p. 040 314 3456

Kuva: DALL·E 2 -tekoälyohjelma, Minna Turtiainen, rajattu