Esa Riippa yleisön suosikki

KUVAN KOSKETUS -NÄYTTELYN SUOSIKKITEOSÄÄNESTYKSEN TULOKSET

Yleisö on saanut äänestää suosikkiteostaan Keravan taidemuseon näyttelyssä Kuvan kosketus – Rolando ja Siv Pieraccinin kokoelma. Äänestys päättyi 28.4. ja tulokset julkistettiin Sinkan vappuetkoilla 30.4. Ääniä annettiin vajaat 3000 ja näyttelyn kaikki taiteilijat ja lähestulkoon kaikki taideteokset saivat ääniä. Yleisön ehdoton suosikkitaiteilija näyttelyssä on Esa Riippa ja ennen kaikkea hänen melankolinen, puoliksi uponnutta venettä esittävä teoksensa Haiku vuodelta 2014 (viivasyövytys, akvatinta). Seuraavaksi suosituimmat teokset ovat Riipan Aamulaulu (2015, viivasyövytys, akvatinta), Haapana (2003, viivasyövytys, akvatinta) ja Juhani Linnovaaran serigrafia Tie (2017).

Pohjanmaan lakeuksilla asuva Esa Riippa kuuluu perinteisen taidegrafiikan mestareihin. Asetelmien ja maisemien kaltaiset perinteiset aiheet muuttuvat hänen käsittelyssään pieniksi kuvallisiksi aforismeiksi. Toiseksi eniten ääniä taiteilijoista sai Inari Krohn, jonka monikerroksiset ja eri tekniikoita yhdistelevät teokset saivat tasaisesti ääniä. Kolmanneksi suurimman kokonaisäänisaldon sai Elina Luukanen tunnelmallisilla sisäkuvillaan.

Äänestykseen osallistuneiden kesken on arvottu Rolando Pieraccinin lahjoittamia grafiikanteoksia ja taidekirjoja näyttelyn taiteilijoilta. Viimeinen taideteosarvonta pidettiin äänestyksen tulosten julkistamisen yhteydessä Sinkan vappuetkoilla. Kehystetyn grafiikanvedoksen voittivat: Alina Allonen, Timo Harinen, Eija Junninen, Raija Laamanen ja Terhi Tabell.

Kuvan kosketus -näyttely päättyy sunnuntaina 5.5., joten nyt on viimeiset hetket tulla tutustumaan Rolando ja Siv Pieraccinin Keravan taidemuseolle lahjoittaman hienon taidekokoelman ensiesittelyyn. Paljon kiitosta saaneessa näyttelyssä on vieraillut jo yli 8000 kävijää. Näyttelyn painopiste on grafiikassa, mutta mukana on myös maalauksia ja piirustuksia viideltätoista suomalaisen taiteen klassikoita ja yleisön rakastamalta grafiikan taitajalta. Näyttelyyn on ilmainen sisäänpääsy viimeisenä aukiolopäivänä. Samalla vietämme valtakunnallisen pyöräilyviikon perhepyöräilypäivää. Tervetuloa siis Sinkkaan ilmaissunnuntaina 5.5. pyöräillen, vaikka koko suvun voimin. Museo on avoinna klo 11–17.

Sinkka on suljettu näyttelyvaihdon ajan 6.–17.5. Keravan museon kesänäyttely Orno – valo ja muoto aukeaa yleisölle 18.5. Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kanssa yhteistyönä toteutetussa näyttelyssä muotoilun klassikoiden rinnalla esittäytyvät uuden sukupolven valaisimet.

Kuvassa Esa Riipan Haiku, 2014, viivasyövytys, akvatinta. Rolando ja Siv Pieraccinin kokoelma, Keravan taidemuseo. Kuva Pekka Elomaa, rajattu.

 

 

  • Näyttelyt nyt

  • Tulevat näyttelyt