Heikkilän kotiseutumuseo

Heikkilän kotiseutumuseon kesä

Heikkilän kotiseutumuseo sijaitsee Keravan keskustan läheisyydessä. Vehreällä tontilla sijaitsee entisen Heikkilän maakirjatalon 1700-luvun lopulta peräisin oleva museoitu päärakennus sekä puolentoista kymmentä muuta maatilan pihapiirin rakennusta.

Kotiseutumuseon päärakennus, muonamiehen mökki, renkitupa ja luhtiaitta ovat alkuperäisiä rakennuksia, muut museoalueen rakennukset on siirretty paikalle myöhemmin.

Päärakennuksen huoneiden sisustukset mallintavat eri aikakausia. Interiöörinäyttelyn ohella päärakennuksessa on esillä Heikkilän historiaa viidellä vuosisadalla -näyttely, joka valottaa Heikkilän värikästä suku-, tila-, ja asutushistoriaa, kertoen myös tilan museoimisen vaiheista. Uudet videopostikortit kertovat maalaistalon arjesta ja muistuttavat mieleen perinteisten lastenlaulujen sävelet. Ajan hengen mukainen nukkekoti kutsuu lapset leikkimään ja tutustumaan entisaikojen elämään – aikaan, jolloin lähes kaikki saatiin omalta maatilalta.

Museoalueen rakennusten edustalla on kyltit, joissa kerrotaan rakennusten historiasta. Pihapiirissä voi tutustua omatoimisesti myös Lauluja metsän puille -kierrokseen ja museovieraat voivat nauttia omia piknikeväitään puutarhassa avoinnaoloaikojen puitteissa.

Heikkilän kotiseutumuseo on avoinna 11.6.–1.8.2019
ti–to klo 12–17
su klo 10–15

Vapaa sisäänpääsy

Heikkilän kotiseutumuseo
Museopolku 1
04200 Kerava