Ikiliike

Ikiliike valokuvanäyttely Sinkan ikkunoissa 13.6.-3.8.

Ikiliike valokuvanäyttely pysäyttää, ravistelee ja innostaa.

Keravan Naisvoimistelijat tuo Suomen Voimisteluliiton Ikiliike valokuvanäyttelyn Keravalle Taide- ja museokeskus Sinkan ikkunoihin ajalle 13.6.-3.8.2016.

Näyttely kulkee teemalla ”ikääntyvä liikkuja on kaunis”, ja se on kiertänyt syksyn 2015 ja kevään 2016 aikana jo liki kymmenellä paikkakunnalla innostamassa ikääntyviä liikunnan pariin. Keravalle näyttely saapuu Italian Triestestä, jossa se oli 20.5. yhtenä elementtinä Moving Age –kongressissa. Kansainvälinen verkosto pohti yhdessä miten yhä enemmän 60+ senioreita saadaan liikkumaan. Kongressissa oli edustajia 16 maasta.

Valokuvanäyttelyn tarkoitus on ravistella kuvaa ikääntyneistä, murtaa ikäennakkoluuloja, pysäyttää ja hämmästyttää. Valokuvaaja Marica Rosengårdin kuvissa esiintyvät kaksitoista jumppaajaa, jotka kertovat että liikkumisesta on tullut heille ”elämäntapa”.

Yksi malleista on Keravalainen 71 -vuotias Leena Sarin. Hän on jumpannut 63 vuotta, Keravallakin jo vuodesta 1972. Leenan mukaan: ”Jumppa on tuonut terveyttä, virkeyttä, hyvää oloa, hyviä ihmissuhteita, yhteenkuuluvaisuuden-tunnetta, elämyksiä ja rohkeuttakin. Ilman säännöllistä ohjattua liikuntaa olisin masentunut ”sahapukki” ja varmasti ylipainoinen.”

Näyttelyssä mallit nähdäänkin elinvoimaisina, energisinä, notkeina ja täynnä glamouria, jonka yleensä liitämme vain nuoriin ihmisiin. Yhtenä tavoitteena on myös innostaa näyttelyssä vierailevia ikätovereita mukaan jumppaan. Leenan sanoin: ”Tule mukaan! Koskaan ei ole myöhäistä aloittaa. Otamme sinut innolla vastaan! Täältä löydät hyvää oloa ja ystävyyttä.”

Keravan Naisvoimistelijat KNV ry tarjoaa syksyllä varta vasten ikääntyville suunnattuja liikuntatunteja, joille jokainen voi tulla mukaan aiempaan liikuntataustaan katsomatta.