Istuta puu itsellesi tai ystävällesi

Sinkka ja Keravan asuntomessut mukana Miljoonan puun talkoissa

Haluaisitko tehdä arjen ilmastoteon ja istuttaa nimikkopuun? Se on mahdollista, kun Keravalle saapuu taiteilija Nina Backmanin ympäristö- ja taideprojekti Miljoonan puun talkoot.

Viime vuonna nykytaiteen museo Kiasmasta käynnistynyt Miljoonan puun talkoot oli huikea yleisömenestys. Tänä vuonna Kiasman ja Helsingin kaupungin seuraan liittyvät Sinkan lisäksi EMMA ja Näyttelykeskus Weegee, Espoon kaupunki, Serlachius-museot sekä Suomen ympäristökeskus. Taimet Miljoonan puun talkoisiin tulevat Harviala Oy:lta, Suomen vanhimmalta taimitarhalta.

Keravalla tammen ja metsäpuiden taimen voi istuttaa joko omalle pihalle tai Keravan vuonna 2024 valmistuvalle asuntomessualueelle. Vehreän messualueen rakentaminen aloitetaan yhdessä, puu kerrallaan. Kolmas istutuspaikka on kasvuolosuhteiden muuttumisen myötä harvennettu Kurjenmetsä.

Syyskuun valtakunnalliselle ilmastoviikolle ajoittuvan tapahtuman piti olla osa Sinkan On the Air – Ilmassa -näyttelyä. Koronan vuoksi näyttely siirrettiin syksylle 2021.

– Vaikka näyttely siirtyi, pidämme kiinni talkoista. Koronasyksyn keskellä haluamme antaa ihmisille mahdollisuuden istuttaa uutta elämää, museonjohtaja Arja Elovirta perustelee.

Berliinissä asuva Nina Backman näkee puiden istuttamisen yhtenä vaikuttavimmista arjen teoista torjua ilmastonmuutosta. Aiemmissa projekteissaan Backman on käsitellyt muun muassa jokamiehen oikeuksia ja kaupunkiluontoa hiljentymisen paikkana.

– Idea Miljoonan puun talkoisiin lähti Silence Projectista, jossa tutkimme tilaa ja luontoa, ja tarvitsimme siihen myös metsää. Puita istuttamalla luomme tilan, jossa on mahdollista kokea hiljaisuus, Nina Backman kertoo.

Taimia jaetaan talkoiden merkeissä Taide- ja museokeskus Sinkassa viikonloppuna 19.−20.9. klo 11−15.30. Ota oma pussi tai astia mukaan, sillä taimilla ei ole ruukkuja. Kaupungin puutarhurit ovat avustamassa istutuspaikoilla klo 12−16.

Lisätietoja: Miljoonan puun talkoot 19.-20.9.

Kuva/visuaalinen ilme: Sanna Pelliccioni

 

  • Näyttelyt nyt

  • Tulevat näyttelyt