Kaikki maailman_slider

Maailman kaikki aseettomat rauhantekijät…

Kuvanveistäjä Heikki W. Virolaisen Maailman kaikki aseettomat rauhantekijät kruunataan jumalan pojiksi -veistos Keravan Saviolla, Klondyketalon puistossa laitettiin juhlakuntoon syksyllä 2015 Näkijöitten sukua – näyttelyn alla. Veistoksella työskennelleet esinekonservaattorit Polina Semenova ja Kai Kawada puhdistivat teoksen ja tekivät maalipinnalle vaurioita ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä. Veistoksessa oli ulkoteokselle tyypillisiä pinttymiä, epäpuhtauksia ja jäkälää. Erityistä huomiota vaativat veistoksen pinnassa olleet halkeamat. Ne suljettiin, jotta kosteus ei pääsisi lasikuitukuoren alle ja tekemään tuhojaan veistoksen sisärakenteissa. Myös kultaukset kiillotettiin ja jaulustan kirjamia puhdistettiin. Kunnostusta jatketaan keväällä 2016.

Maailman kaikki aseettomat rauhantekijät kruunataan jumalan pojiksi oli Heikki W. Virolaisen (1936–2004) kannanotto rauhan puolesta. Vuonna 1972 tehty lasikuituveistos kutsuu ihmisiä uskonnosta ja rodusta riippumatta rauhan asialle. Yli 40 vuotta vanhan teoksen teema on edelleen riipaisevan ajankohtainen. Keravalle teos hankittiin Keravan taidemuseon avaamisen yhteydessä 1990-luvun alussa. Se sijaitsee Keravan taidemuseon entisen toimitilan läheisyydessä.

Keravan taidemuseo: Näkijöitten sukua – Alpo Jaakola & Heikki W. Virolainen 28.11.2015–28.2.2016. Lue lisää näyttelystä täältä.