antti-maasalo-kunnostamassa-teoksen-osia-kuorma-auton-lavalla_nettiin

Kerava pitää huolta julkisista taideteoksistaan

Kuvataiteilija Antti Maasalon Matkalla-teos kunnostettiin joulukuussa. Kauppakaarella sijaitseva tuuliveistos oli vaurioitunut keskustan kerrostalojen rakennustöissä, ja joitakin vaurioita oli tullut jo ennen tätä. Kunnostus tehtiin yhteistyössä rakennusyhtiön kanssa ja taiteilija Maasalon valvonnassa.

Keravan julkisille teoksille tehtiin keväällä kuntokartoitus konservaattorin kanssa, ja lisäksi Antti Maasalon teokset käytiin läpi taiteilijan kanssa, minkä myötä päädyttiin kunnostamaan myös Sampolankadulla sijaitseva Kirjokansi. Kunnostettuna paikalleen palanneen teoksen ympärillä olevat kirsikkapuut on nyt valaistu punertavilla valoilla.

Maasalon töitä on Keravalla useita, esimerkiksi kirjaston altaassa sijaitseva Oodi vedelle. Keravan kävelykeskustan suunnittelussa 1980–1990-luvuilla otettiin taide tärkeäksi tekijäksi, kun pyrittiin rakentamaan viihtyisää kaupunkiympäristöä. Keravan kaupunkitekniikka, puisto-osasto ja kuvanveistäjä Maasalo tekivät pitkään yhteistyötä, jonka tuloksena keskustaan saatiin ympäristötaidetta lähenevä veistoskokonaisuus.

Keravan julkisiin taideteoksiin voi tutustua Keravan Taiderastit-sivulla: taiderastit.kerava.fi

Kuva: Taiteilija Antti Maasalo kunnostamassa Matkalla-teosta.