Rakkaudesta vapauteen

Keravan taidemuseon näyttelyt kiertävät

Rakkaudesta vapauteen

Keravan taidemuseon tuottama graffitinäyttely Rakkaudesta vapauteen avautui Oulun taidemuseossa 27.1. ja on esillä 25.3.2018 asti. Suomen ensimmäinen pelkästään graffititaiteeseen keskittyvä museonäyttely nähtiin Taide- ja museokeskus Sinkassa 5.8.-29.10.2017.

Graffiti on vahva osa nykypäivän urbaania kulttuuria, valtateiden varsille asettuvaa kirjainten taidetta. Materiaalina käytetään yleensä tussia tai teknisesti yllättävän vaativaa spraymaalia. Rakkaudesta vapauteen tarjoaa mahdollisuuden tutustua monipuoliseen graffitikattaukseen ja etsiä erilaisia näkökulmia siihen, mistä katukalligrafiassa on kyse. Näyttelyn on koonnut keravalainen graffititaiteilija ja Purkutaide-projekteistaan tunnettu Jouni ”Psyke” Väänänen.

Lisätietoja Oulun taidemuseon näyttelystä: Rakkaudesta Vapauteen Oulussa
Lisätietoja Keravan taidemuseon näyttelystä: Rakkaudesta Vapauteen Keravalla

Näkyväksi neulottu

Pehmeää taidetta esitellyt Näkyväksi neulottu -näyttely on esillä Kajaanin taidemuseossa 11.2.–6.5.2018. Keravan taidemuseon tuottama ja taiteen tohtori Minna Haverin kuratoima näyttely oli esillä Sinkassa 26.11.2016–19.3.2017.

Lankapohjaisia teoksia tekevät taiteilijat puhaltavat vanhoihin työtapoihin uuden hengen. Virkattu poliisiauto, tuftatut graffitit, elävän oloiset kyläläiset ja näkyväksi virkatut matemaattiset mallit tekevät pehmeäksi mielletystä käsityöstä räiskyvää ja kantaaottavaa.

Lisätietoja Keravan taidemuseon näyttelystä: Näkyväksi neulottu