Klovnikierroksia ryhmille

Klovnit nykytaidehurmoksessa Sinkassa!

Erityisasiantuntijoiden Dahlia Humuksen ja Ilmin `Expert Touring` johdattaa museovieraat risteilylle värien valtamerten halki. Tervetuloa kyytiin ilman aiempaa kokemusta tai merellisiä erityistaitoja.

Naamioteatteri on teatteritaiteen historiallinen perusta ja teatteriklovneria sen helmi. Keravan taidemuseon näyttely Värikkään elämän rakastajat esittelee Suomen naivistisen taiteen pioneereilta. Aivan kuten museoiden tehtävänä on esitellä merkittäviä teoksia, näyttelijöiden on pitää elävänä naamiokulttuuria, jotta se säilyttäisi arvonsa. Taidemuseo on näiden kahden taiteenlajin luonteva kohtauspaikka. Museossa esiintyminen riisuu osan teatterikonventioista, ja toisaalta teatteriklovneria voi tuoda uusia konventioita museotilaan.

Sinikka Lumiluoto
“Olen opiskellut klovneriaa Italiassa ja Englannissa Suomen lisäksi. Teatteriklovnerian lisäksi minua kiinnostaa soveltavan klovnerian käyttö erilaisissa ja epätavallisissa paikoissa. Toisen klovnihahmoni, Mona-Marketan, kanssa olen toteuttanut soveltavaa klovneriaa mm. muistisairaiden parissa.”

Iika Hartikainen
“Olen Teatteri Metamorfoosin jäsen ja näyttelijä/muusikko. Työssäni olen kiinnostunut yhdistämään eri taiteen aloja. Naamioteatterin pitkät perinteet ovat jotain sellaista, jota haluan olla jatkamassa ja kehittämässä eteenpäin.”

Teatteri Metamorfoosi järjesti kesällä 2016 italialaisen klovnipedagogin Giovanni Fusettin kanssa workshopin, jossa Dahlia Humus ja Ilmi saivat alkunsa. Dahlian ja Ilmin elämä jatkui soolonumeroissa, joiden ensi-ilta oli syksyllä 2017 Stoassa osana Teatteri Metamorfoosin klovni-iltamia. Tämän ohella Sinikka Lumiluoto ja Iika Hartikainen jatkoivat duo-työskentelyä.

Sinikka Lumiluoto alias Dalia Humus. Kuva Soile Mäkelä.

Sinikka Lumiluoto alias Dalia Humus. Kuva Soile Mäkelä

Iika Hartikainen alias Ilmi. Kuva Soile Mäkelä.

Iika Hartikainen alias Ilmi. Kuva Soile Mäkelä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dahlia Humus
Dahlian mielenmaisemaa on liikekieli ja sen ryöpsähtelevä intensiteetti. Dahlia ei ole se työkaveri, jota kannattaa pyytää vaihtamaan kassanauha koneeseen.

Ilmi
Ilmi on kulkuri ja oman elämänsä tutkimusmatkailija. Köyhällä on laulu taskussaan, niin kuin sanotaan.

Klovnien esityksiä Värikkään elämän rakastajat -näyttelyyn varattavissa ryhmille (vähintään 10 henkilöä) 10. – 15.7.2018. Hinta ryhmille 15€/hlö, vähintään 10 henkilöä, sisältää Sinkan pääsymaksun.

 

  • Näyttelyt nyt

  • Tulevat näyttelyt