kuvakeruutempaus_oka-sherwood_kuva-nettiin

Kuvakeruutempaus 18.7.-31.12.2020

Keravan museopalvelut tallentaa 1970-1980-lukujen nuoruutta. Onko sinulla valokuvia? Auta tallentamaan historia. Tarjoa kuvia meille tai kirjastolle, valitsemme niistä kokoelmiimme digitaalisesti tallennettavat kuvat.

Näin toimit:

  • Valitse digitoitavat kuvat.
  • Jos et halua lahjoittaa digitoitavaksi kaikkia valokuva-albumin kuvia, merkitse selvästi mitkä kuvat on tarkoitus lahjoittaa.
  • Pyydä mahdollisuuksien mukaan lupa kuvissa esiintyviltä henkilöiltä digitaalisten kuvien lahjoittamiseen ja julkaisemiseen. Valokuva on henkilötieto.
  • Kirjoita mahdollisuuksiesi mukaan kuvista talteen seuraavat tiedot: Kuvaaja, kuvausaika, paikka, kuvassa esiintyvät henkilöt. Tätä kohtaa täydennetään myöhemmin, kun tallennettavat kuvat valitaan. Voit liittää tiedot albumin väliin tai toimittaa ne sähköisenä tiedostona osoitteeseen sinkka(at)kerava.fi.
  • Tuo kuvasi tai albumisi Sinkkaan tai Keravan kirjastoon.
  • Täytä ja allekirjoita valokuvien luovutustodistus.
  • Saat kuvasi tai albumisi takaisin, kun ne on digitoitu. Otamme sinuun yhteyttä.

Kuvia digitoidaan Sinkassa syyskuusta alkaen. Teemme tallennushanketta yhdessä Muistaja-museoiden kanssa: näin tallentuu paitsi Keravan myös Hyvinkään, Mäntsälän, Nurmijärven ja Riihimäen historia. Apunamme on syksyllä Muistaja-Miira, jonka tekemää työtä voit seurata esimerkiksi Riihimäen kaupunginmuseon Facebook-albumissa ja Hyvinkään kuvien tunnistusalbumissa.

Digitaaliset valokuvat tallennetaan museon valokuva-arkistoon. Kuvia käytetään apuna, kun Sinkkaan suunnitellaan näyttelyä nuoruudesta Keravalla.  Meitä kiinnostavat erityisesti seuraavat aihepiirit: arki, erilaisuus, vapaa-aika, tyyli, Teddy & The Tigers, vähemmistöt, sirkus, autot, valtavirrasta poikkeaminen sekä ystävät ja rakastetut.