Lapsuuden muistomerkki

”Tuut, tuut! Kierrellen, kahdeksikossa. Ympyrässä, mutta myöhässä. Tuut, tuut. Täältä tullaan mäkiä ylös, alas”

Lapsuuden muistomerkkiin on koottu keravalaisten 6. luokkalaisten tärkeitä lapsuuden esineitä. Junan ohella muistomerkkiin on valikoitunut, hiekkalapio tärkeistä hiekkaleikeistä, tutti, joka ”annettiin oravalle”, dinosaurus, lusikoita ja mukeja sekä lukuisia rakkaita leluja: autoja, legoja ja pieniä eläimiä. Niitä esineitä, jotka muistuttavat leikistä, mutta myös huolenpidosta ja turvallisuudesta.

Kutsuimme Lapsuuden muistomerkki -työpajaan osallistujiksi keravalaisia 6. luokkalaisia. Mukana työpajoissa oli kaikkiaan 78 lasta. Työpaja on osa Sirkushevoset sairastaa -hanketta, jossa konservoidaan keravalaista Sirkusmuistomerkkiä ja jaetaan tietoa julkisista veistoksista ja muistomerkeistä sekä kerätään keravalaisten tarinoita ja muistoja Sirkusmuistomerkiltä.

Sirkusmuistomerkki  on tehty aikoinaan ottamalla muotti Sariolan tivolin karusellihevosesta. Myös työpajassa reliefien lähtökohtana olivat valmiit esineet. Muistomerkki työpajaa vetivät kuvanveistäjä Anne Meskanen-Barman ja museolehtori Laura Kauppinen.

Lapsuuden muistomerkki avattiin Sinkan julkisivussa 14.2. ja se on esillä toukokuun 2014 alkuun saakka.