”Markalla merkkareita” vie aikamatkalle värikkäälle 1970-luvulle

PowerPoint-esitys

Millaista oli lapsuus ennen kännyköitä? Oletko leikkinyt Kirkonrottaa, Tervapataa tai Seinäpalloa? Onko Noppa-Noppa tv-ohjelma sinulle tuttu? Muistatko vielä ensimmäiset Pikku Kakkosen lähetykset? Entä sitkeät merirosvorahat, ”merkkarit”? Hyvinkään kaupunginmuseon, Järvenpään taidemuseon, Keravan museon, Mäntsälän museotoimen, Nurmijärven museon ja Tuusulan museon ”Markalla merkkareita” -yhteistyöhankkeessa on laadittu nykylapsille suunnattu opetuspaketti, jossa kerrotaan lapsuudesta 1970-luvulla.

Sisällöt on mietitty siten, että ne sopivat monialaisiin oppimiskokonaisuuksiin ja ilmiöpohjaiseen oppimiseen. Kouluissa ja varhaiskasvatuksessa sivustoa voi käyttää joustavasti ja poimia sieltä kutakin käyttäjäryhmää kiinnostavia sisältöjä. Aineistot ovat netissä kenen tahansa käytettävissä. Sivustoon voi tutustua myös kodeissa tai harrastuksissa. Yhtenä tarkoituksena on kannustaa lapsia, vanhempia sekä isovanhempia yhteisiin muisteluhetkiin ja heittäytymään 1970-luvun tunnelmaan.

”Markalla merkkareita” -opetuspakettiin liittyvän laukun voivat Keski-Uudenmaan päiväkodit ja koulut lainata hankkeen museoista elokuusta 2018 alkaen. Laukku sisältää retkeilyaiheisen leikittävän kokonaisuuden, jonka avulla voi eläytyä 70-luvun telttaretkeen. Laukun tarpeistoa voi käyttää vapaan leikin innoittajana, mutta se sisältää myös tarpeistoa ja tehtäviä, joiden kautta voi tutustua ohjatummin 70-lukuun. Laukun ja nettisivuston sisällöt tukevat toisiaan, mutta niitä voi käyttää myös erikseen.

”Markalla merkkareita” -nettisivut on avattu ja siellä voi käydä tunnelmoimassa 1970- lukua www.markallamerkkareita.fi

Päiväkodit, kerhot ja koulut voivat lainata ”Markalla merkkareita” -laukun opetuskäyttöön. Laukun lainasta voi sopia museomestari Jyrki Järvisen kanssa:
puh. 040 318 3439 / jyrki.jarvinen@kerava.fi