Markalla merkkareita

Lapilan lastentarhan lapsia 1970-luvun loppupuolella. Kuvaaja: Timo Laaksonen

Lapilan lastentarhan lapsia 1970-luvun loppupuolella. Kuvaaja: Timo Laaksonen

Keski-Uudenmaan kunnalliset museot keräävät muistoja 1970-luvun lapsuudesta. Millaista oli lapsuus ennen polkupyöräkypäriä ja kännyköitä? Missä ja mitä leikittiin, mitkä olivat lempiruokia, millaisia syntymäpäiväjuhlien järjestelyt? Ja muistatteko, miten tärkeä homma oli valita irtokarkkeja kioskin valikoimista?

Keski-Uudenmaan kunnalliset museot tekevät yhdessä pedagogista tarinapakettia 1970-luvun lapsuudesta. Opetuspaketti tulee varhaiskasvatuksen ja alaluokkien käyttöön ja sen avulla innostetaan lapsia ja vanhempia ja isovanhempia yhteisiin muisteluhetkiin lapsille tutuista aiheista. Tarinoinnin yhteydessä siirtyy tietoa omasta kulttuuriperinnöstä sukupolvelta toiselle.

Museot keräävät tietoja 1970-luvun lapsuudesta kaikille halukkaille suunnatun kyselyn avulla. Kysely on sulkeutunut 1.1.2018.

Myös aiheeseen liittyvät valokuvat ja esineet ovat tervetulleita ja niitä toivotaan sekä valmiiseen materiaalipakettiin että museoiden kokoelmiin, sillä 1970-lukua on paikallismuseoihin tallennettu melko vähän.

Mukana hankkeessa ovat Hyvinkään kaupunginmuseo, Järvenpään taidemuseo, Keravan museo, Mäntsälän museotoimi, Nurmijärven museo ja Tuusulan museo. Hanke toteutetaan Museoviraston myöntämällä 40 000 euron apurahalla. Rahoituksen turvin voidaan hankkeelle palkata työntekijä, joka tuottaa opetusmateriaalin yhteistyössä varhaiskasvatuksen ammattilaisten kanssa. Multimediapaketin lisäksi suunnitteilla on virikesalkkuja, jotka ohjaavat aikakauden peleihin ja leikkeihin.

 

 

  • Näyttelyt nyt

  • Tulevat näyttelyt