Kerttu Horila, sarjasta Naisten huone, 1997-1999, etualan veistos Valtion taideteostoimikunnan kokoelmasta, 1999. Kuva Pekka Elomaa / Keravan museopalvelut.

Marraskuu on sateenkaarihistorian kuukausi

TÄNÄ SYKSYNÄ ETSITÄÄN 40-75-VUOTIAIDEN SATEENKAAREVIA MUISTOJA KERAVALTA

Sateenkaarihistoriakuukautta vietetään tänä vuonna kolmatta kertaa marraskuussa. Sen tavoitteena on nostaa esiin ja tehdä näkyväksi historiaa lhbtiq-näkökulmasta. Haluamme pitää huolta Keravalla myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen historiasta ja kulttuuriperinnöstä.

Ensi vuonna tulee Suomessa kuluneeksi 50 vuotta homoseksuaalisten tekojen dekriminalisoinnista, mutta sateenkaarihistoria jää edelleen usein piiloon, vaietuksi ja vaiennetuksi. Otamme mielellämme vastaan yhteydenottoja koskien muistoja, kuvia tai tarinoita aiheeseen liittyen. Aineisto käsitellään luottamuksella ja on arvokas lisä tallennettavaan kulttuuriperintöön. Lisätietoja antaa tutkijamme Marianna Keisalo marianna.keisalo@kerava.fi.

Tutustu sateenkaarihistoria-kuukauden ohjelmaan: sateenkaarihistoria.fi

Voit lahjoittaa muistosi ja esineitäsi myös valtakunnallisesti:
Työväenmuseo Werstas (www.werstas.fi): esineet ja valokuvat
Työväen Arkisto (www.tyark.fi): asiakirjat ja muistitieto
Työväenliikkeen kirjasto (www.tyovaenperinne.fi): kirjallisuus ja lehdet

Kuvassa Kerttu Horilan keramiikkaveistos sarjasta Naistenhuone (1999, Valtion taideteostoimikunnan kokoelma, Kansallisgalleria) Naisia naamioita ja villiä luontoa- näyttelystä, joka on esillä Sinkassa 10.1.2021 asti. Kuva Pekka Elomaa.

 

  • Näyttelyt nyt

  • Tulevat näyttelyt