pinkhouse_xmas_web_photo_kerava_art_museum_jukka-nissinen

Meidän pinkki talomme puretaan 20.12.

Elokuussa Keravan taidemuseo ja OLEK kutsuivat keravalaiset virkkaamaan toivon ja unelmien taloa. Muutamassa viikossa syntyi auttamisen halu ja tekemisen palo, joista kasvoi Our Pink House, Meidän pinkki talomme. Virkkaajia oli mukana satakunta, keravalaisia yksityishenkilöitä ja yhdistyksiä sekä maahanmuuttajia ja kuusi naista Sokkakujan vastaanottokeskuksesta. Syksyn ajan pinkki talo on levittänyt toivoa paremmasta huomisesta ja kerännyt ihailijoita ympäri maailman. Virkattu teos on tallentunut tuhansiin valokuviin ja talon sisällä ja erilaisissa tapahtumissa on ollut mukana noin 10 000 henkilöä.

Nyt on tullut aika purkaa pitsit talven alta ja jättää yhdessä hyvästit Meidän pinkille talollemme. Teoksen purkaminen alkaa tiistaina 20.12. ja halukkaat voivat liittyä purkutalkoisiin klo 10 alkaen. Mukaan voi tulla myös myöhemmin päivän kuluessa. Purku jatkuu noin viiteen ja sitä jatketaan tarvittaessa seuraavana päivänä, ke 21.12.

Pinkin talon tarina jatkuu Keravan taidemuseon näyttelyssä Näkyväksi neulottu, joka on esillä Sinkassa 5.3.2017 asti. Näyttelyssä valokeilaan nousevat neulotut, virkatut, tuftatut ja kirjotut teokset. Kuvataiteilijat puhaltavat vanhoihin työtapoihin uuden hengen ja langalla luotu taide nostaa inhimilliset arvot aikamme kovien pyrkimysten rinnalle. Näyttelyssä on mukana myös Olekin videoteos In the Blink of an Eye, jonka raunioista kasvoi Our Pink House -teoksen idea.

Näin joulun alla on hyvä muistaa pinkin talon sanoma: meillä kaikilla ei ole kotia.

In the Blink of an Eye – teaser: https://vimeo.com/181660486

Lisätietoja hankkeesta: Our Pink House

Our Pink House, Galleria Allin rakennus, Iso-Hollon aukio, Paasikivenkatu 9, Kerava.
Keravan taidemuseon tuottamaa hanketta ovat tukeneet Museovirasto, Keravalla toimiva Prym Consumer Finland ja Red Heart (USA) sekä Keravan Taidemuseon ystävät ry, Keravan seurakunta ja Savion Kirjapaino Oy