pekka_saarenmaa_mitali

Museoliiton mitali Pekka Saarenmaalle

Suomen museoliiton hallitus on myöntänyt Kauko Räsäsen suunnitteleman Suomen museoliiton 50-vuotisjuhlamitalin keravalaiselle sosiaalineuvos Pekka Saarenmaalle museotyön hyväksi tehdystä työstä sekä museoalalla saavutetuista ansioista. Mitali luovutettiin Valtakunnallisten museopäivien yhteydessä järjestetyssä Museopalkintogaalassa Raumalla 9.5.2017.

Sosiaalineuvos Pekka Saarenmaa (s. 1939) kuuluu Keravan taidemuseon perustajajäseniin. Yhdessä Aune Laaksosen kanssa he olivat Kerava-seuran taidejaoksen ja Keravan taide- ja kulttuuriyhdistyksen perustajajäseniä sekä aktiivisia museohankkeen edistäjiä. Museon perustamisen jälkeen Saarenmaa kuului Keravan taideyhdistyksen hallitukseen.

Vuonna 2006 Saarenmaa perusti Keravan taidemuseon ystäväyhdistyksen ja toimi sen puheenjohtajana lähes kymmenen vuotta. Yhdessä taidemuseon kanssa ystäväyhdistys on järjestänyt erityisesti taiteen terveydellisiin ja sosiaalisiin hyötyihin liittyviä luentoja ja seminaareja. Saarenmaa on toiminut näkyvästi myös julkiseen taiteeseen liittyvissä hankkeissa.

Lämpimät onnittelut Pekalle!

 

 

 

 

 

 

 

Keravan taidemuseon johtaja Arja Elovirta ja sosiaalineuvos Pekka Saarenmaa mitalikahveilla Sinkassa 12.5.2017.

Suomen museoliiton tiedote: museoliitto.fi/uutiset

 

 

  • Näyttelyt nyt

  • Tulevat näyttelyt