MadC Installation at Sinkka | Taide- ja museokeskus (Kerava Art Museum) on August 03, 2017 in Kerava, Finland. Photo:  Marco Prosch

Sinkalla ennätysvuosi

Keravan museoiden näyttelytarjontaan tutustui vuonna 2017 ennätykselliset 33 635 kävijää. Taide- ja museokeskus Sinkassa vieraili 32 411 asiakasta ja kesäisin avoinna olevassa Heikkilän kotiseutumuseossa 1 224. Kasvua edelliseen vuoteen kertyi lähes 82% ja maksaneiden määrä kasvoi yli kaksinkertaiseksi (128%). Museokorttiasiakkaita oli 5 708 eli 42% kaikista maksaneista.

Eniten kävijöitä keräsi lankapohjaista taidetta esitellyt, jo edellisen vuoden puolella alkanut Näkyväksi neulottu (15 535), Suomi 100-hankkeeseen kuuluneet Vihreä maa – kukkiva kaupunki ja ensimmäinen suomalaisen graffititaiteen näyttely Rakkaudesta vapauteen keräsivät molemman noin 8 000 kiinnostunutta. Myös loppuvuodesta avautunut, paikallishistoriallinen Valtatien varrella on löytänyt yleisönsä.

Sinkan vuosi 2018 alkaa kansainvälisissä merkeissä: yhteistyössä Kalevalaseuran, Suomen Japanin Instituutin ja Suomen Saksan-instituutin kanssa toteutetulla Ajan kaikuja | Tokio | Berliini | Kerava –näyttelyllä. Se juhlistaa Kalevalaseuran kymmenen vuotta täyttävää Taiteilijoiden Kalevala -projektia, jonka puitteissa kansainväliset taiteilijat ovat päässeet tutustumaan suomalaiseen mytologiaan.

Näyttelyssä on mukana kuusi japanilaista, viisi suomalaista ja neljä Berliinissä asuvaa taiteilijaa. Saksan taiteilijavalinnoista vastaa tohtori Christine Nippe, japanilaiskokonaisuudesta kuraattori Kenji Kubota ja suomalaisosiosta Keravan taidemuseon johtaja Arja Elovirta. Taiteilijoista paikalle saapuvat Tatiana Echeverri Fernandez, Oliver Godow, Tomoko Konoike ja Yusuke Asai, jonka seinämaalauksen materiaalina on keravalaisten pihoiltaan ja pientareiltaan keräämä savimaa.

Kesän kynnyksellä siirrytään pelloille, viidakoihin, kesäisiin maisemiin ja Lapin kairoille. Mukana on Andreas Alarieston, Martti ”Huuhaa” Innasen ja Alice Kairan kaltaisia naivistisen taiteen mestareita, jotka tuovat väriä, iloa ja huumoria harmaimpaankin kesäpäivään. Värikkään elämän rakastajat on esillä Keravalla 28.4.─12.8.2018. Osa teoksista jatkaa Naivistit Iittalassa 30-vuotta -juhlanäyttelynä, jolla kerätään varoja Naivistisen taiteen keskuksen perustamiseksi.

Vuosi huipentuu Rolando ja Siv Pieraccinin laajan lahjoituskokoelman esittelyyn.

 

 

  • Näyttelyt nyt

  • Tulevat näyttelyt