Sinkan digivinkit

Tarjoamme verkkoaineistoja taiteesta ja paikallishistoriasta kiinnostuneille.

KERAVAN HISTORIAA FINNASSA
Finna on hakupalvelu, joka tuo yhteen suomalaisten arkistojen, kirjastojen ja museoiden digitoidut aarteet. Sinkan omilla Finna-sivuilla on valmiita kuvakokonaisuuksia muun muassa Sariolan tivolista, Keravan puusepäntehtaasta sekä Ornon tehtaalta. Mukavia elämyksiä kuvien parissa!
muistaja.finna.fi/keravan_museopalvelut

KERAVAN JULKISET TAIDETEOKSET
Keravan julkiseen taiteeseen voi tutustua Taiderastit-karttasivustolla. Sivustolla on myös ehdotettu reitti, jonka varrelta löytyvät Keravan keskustan julkiset taideteokset:
taiderastit.kerava.fi

Julkisiin taideteoksiin voi tutustua myös Sinkan Vimeosta löytyvillä video-opastuksilla:
Heikki Häiväoja & Antero Poppius, Sirkusmuistomerkki, 1979
Antti Maasalo, Oodi vedelle (2005), Matkalla (1995), Ilon hetket (1994), Kirjokansi (1994)
Alpo Jaakola, Huovintien historiaa v. 900-1990 (1985) ja Reino Harsti, Tulenliekki (1973)

MENNYTTÄ KERAVAA
Valtatien varrella -sivusto vie kulkemaan Keravan keskustaajaman halkaisevalle vanhalle Valtatielle. Lähde kierrokselle Valtatien varrelle!
valtatienvarrella.kerava.fi

AIKAMATKA 1970-LUVULLE
Keski-Uudenmaan kunnallisten museoiden yhteistyössä tuottama Markalla Merkkareita -sivusto vie lapset ja lapsenmieliset aikamatkalle merkkari-karkkien ja leveiden lahkeiden aikaan musiikin, tiedon, leikkien ja pelien avulla. Sopii perheiden, päiväkotien ja alakoulujen käyttöön.
www.markallamerkkareita.fi

VIMEO
Sinkan Vimeo-tililtä löydät videoita mm. Heikkilän kotiseutumuseosta, Keravalle virkatusta pinkistä talosta (Olek, Our Pink House, 2016) ja Sinkan näyttelyistä.
vimeo.com/sinkka

Kuva: Pekka Elomaa, Sinkan julkisivumaalaus: MadC, Free at Last, 2017, näyttelybanderollinen teoskuva: Kerttu Horila, Narttu, Emo ja Mirri, 2019

 

  • Näyttelyt nyt

  • Tulevat näyttelyt