Sinkan kesä

Keravan taidemuseon Naivismin pioneereja –Värikkään elämän rakastajat -näyttely vie turvesoille, viidakkoihin, kesäisiin maisemiin ja Lapin kairoille. Mukana on Andreas Alarieston, Enni Idin, Martti ”Huuhaa” Innasen ja Alice Kairan kaltaisia naivismin pioneereja, Innasen suuriin esikuviin kuuluneiden Håkan Brunbergin ja Pirkko Lepistön maalauksia sekä muita alan konkareita, jotka tuovat väriä, iloa ja huumoria harmaimpaankin kesäpäivään. Näyttelyaikaa on jatkettu 19.8. asti.

Sinkan kesässä on tarjolla perhepäiviä, taidevartteja ja yleisöopastuksia. Lapset voivat lainata museon infosta tehtäväpaketin näyttelykierrokselle. Sinkasta saa myös Lasten Museopasseja, joka on hauska tapa kerätä merkintöjä museokäynneistä. Alle 18-vuotiaat pääsevät Sinkkaan maksutta, mutta Lasten Museopassi ei oikeuta sisäänpääsyyn maksullisiin museokohteisiin.

TIISTAIN PERHEPÄIVÄT 3.–31.7.
Heinäkuun perhepäivien ohjelmassa on opastuksia lapsille, avoin muotokuvatyöpaja ja puuhapaketti.

Lasten opastukset klo 11.30 ja 14.00, kesto n. 20min. Lasten ja nuorten opastuksilla tutustutaan naivistiseen taidesuuntaukseen erityisesti muotokuvien kautta. Tutkimme Alice Kairan surumielisesti hymyileviä klovneja, Martti ”Huuhaa” Innasen hupaisia umpitolloja ja Tarja Polarin vahvan värikkäitä hahmoja.

Nonstop -työpajassa peilaillaan ja piirrellään muotokuvia klo 11–17. Voit piirtää peilin kautta itsesi tai vaikka perheenjäsenesi. Sinkan infossa on tarjolla tehtäväpaketti, jonka kanssa on hauska tutustua näyttelyn teoksiin. Perhepäivät heinäkuussa tiistaisin 3.-31.7.

TORSTAIN TAIDEVARTIT 5.7. ja 12.7.
Keskikesän taidevarteissa on tarjolla lyhyitä tietoiskuja Värikkään elämän rakastajat -näyttelyn taiteilijoista ja naivismista klo 13, 15 ja 17. Noin 15 minuuttia kestäville opastuksille voi osallistua pääsylipun hinnalla.

YLEISÖOPASTUKSET ke 11.7. ja 8.8. klo 14
Värikkään Elämän Rakastajat -näyttelyn yleisöopastukset kestävät noin 45 minuuttia ja niille voi osallistua pääsylipun hinnalla.

SINKAN ILMAISSUNNUNTAIT 1.7. ja 5.8.
Sinkkaan on ilmainen sisäänpääsy joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina.

SÄVELKUVIEN MAALARIT ilmaissunnuntaina 5.8. klo 13–13.45
Musiikillinen näyttelykierros

Sävelkuvien maalarit, Leena Niemiaho ja Lotta Pettinen-Diaby ovat säveltäneet ja sanoittaneet Sinkassa esillä olevien naivistien teoksiin liittyviä lauluja. Mukana ovat myös Anna Huusko (sello) ja Roosa Puumalainen (kelttiharppu). Nähtävillä ja kuultavissa on Andreas Alarieston, Ella-Maija Anttila-Laitasalon, Pekka Hiltusen, Enni Idin, Martti ”Huuhaa” Innasen, Alice Kairan, Pirkko Lepistön ja Aune Paulinin teoksia. Kierros alkaa museon pohjakerroksesta. Vapaa sisäänpääsy koko päivän.

 

Kuva: Aune Paulin, Lukutoukat, 1993, öljy kankaalle, 27×38 cm, Suomen Gallupin säätiö, kuva JP Lankinen

 

  • Näyttelyt nyt

  • Tulevat näyttelyt