Lonka_slider

Viidakosta asfaltille ja muotoiluklassikoihin

Keravan Taide- ja museokeskus Sinkan näyttelyvuosi 2016

Taide- ja museokeskus Sinkan museoiden näyttelyvuonna 2016 luovuus ja tekemisen intohimo näyttäytyy moninaisuudessaan. Vuosi alkaa marraskuussa 2015 avatulla Näkijöitten sukua -näyttelyllä. Näyttelyn taiteilijat Alpo Jaakola ja Heikki W. Virolainen ovat sukulaissieluja luovuuden alkuvoimaisuudessa ja näkemyksissään elämän universaaliudesta. Näyttely on esillä 28.2. saakka.

Maaliskuussa avattavassa Viidakko tulvii -näyttelyssä Sinkan tilat täyttyvät eksotiikasta ja kaukokaipuusta. Grand old lady Sirkka-Liisa Longan häpeämättömän kauniista maalauksista koostuvaa näyttelyä täydentävät nuoremman polven taiteilijoiden Erno Enkenbergin, Sandra Kantasen, Tamara Piilolan ja Perttu Saksan teokset. Näyttelyn kuratoi Veikko Halmetoja.

Ennen kesän taukoa irroitellaan muutaman viikon mittaisella tapahtumallisella näyttelyllä The World of Kustom Kulture. Kustomoinnin alakulttuurista kertovassa näyttelyssä teokset on tehty niin autoihin, prätkiin, fillareihin kuin ihollekin. Luvassa on näyttelyn ohella työnäytöksiä, esityksiä ja messutunnelmaa.

Syksyllä 2014 tuli kuluneeksi 100 vuotta Ilmari Tapiovaaran syntymästä. Design museon kokoama näyttely muotoilijan elämäntyöstä esitellään Sinkassa paikallisin täydennyksin. Suunnittelijalegenda työskenteli mm. Keravan Puuteollisuuden taiteellisena johtajana ennen oman toimistonsa perustamista. Tapiovaara 100-vuotta -näyttely avataan syyskuussa 2016.

Sinkan näyttelyvuoden päättää Keravan taidemuseon näyttely Näkyväksi neulottu. Valokeilaan nousevat neulotut, virkatut, tuftatut ja kirjotut teokset. Aiemmin mukautuvaksi, kodinpiiriin kuuluvaksi ja hyveelliseksikin koetusta käsityöstä tulee kuvataiteilijoiden käsissään räiskyvää ja kantaaottavaa. Langalla luotu taide nostaa inhimilliset, pehmeät arvot aikamme kovien ja teknisten pyrkimysten rinnalle. Näyttelyn kuratoi Minna Haveri.

Näkijöitten sukua 28.2. saakka
Viidakko tulvii 12.3.–22.5.
The World of Kustom Kulture 27.5.–12.6.
Tapiovaara 100 vuotta 2.9.–13.11.
Näkyväksi neulottu 26.11.2016–12.2.2017

Huom! Sinkka on suljettu 13.6.–1.9.2016

 

 

  • Näyttelyt nyt

  • Tulevat näyttelyt