olek-ja-michelle-p-dodson-working-life-2016-videoteos

Yleisön pyynnöstä: Näkyväksi neulottu saa kahden viikon jatkoajan Sinkassa

26.11.2016–19.3.2017, Keravan taidemuseo

Nyt mattimyöhäisilläkin on tilaisuus tutustua Taide- ja museokeskus Sinkassa esillä olevaan Näkyväksi neulottu -näyttelyn ja inspiroitua langan eri mahdollisuuksista. Poikkeuksellisen laajan kiinnostuksen vuoksi näyttelyaikaa on jatkettu kahdella viikolla, sunnuntaihin 19.3. saakka. Supersuosittu näyttely kiinnostaa myös muita museoita. Ainakin Kajaanin taidemuseo on ottanut sen ensi vuoden ohjelmistoonsa.

Näyttelyn kaikki upeat taiteilijat ovat saaneet innostuneelta yleisöltä paljon kiitosta ja palautetta yllättävistä ja taidokkaista tekniikoista sekä monipuolisista aiheista. Erityisesti Kaija Papun virkattu poliisiauto, Liisa Hietasen vessa ja virkkaajalegenda Olekin pinkkiin verhottu talo ovat sulattaneet sydämiä. Yhdessä turvapaikanhakijoiden, maahanmuuttajien ja vapaaehtoisten voimin toteutettu Meidän pinkki talomme on suuresti ilahduttanut paikallisia ja saanut samalla runsaasti positiivista huomiota ympäri maailman.

Taiteen tohtori Minna Haverin kokoaman näyttelyn aihepiirit vaihtelevat tuftatuista graffiteista eroottisesti latautuneisiin ristipistoihin. Yllättäen lanka taipuu lääkekasveista ihmisiksi ja tekee näkyväksi jopa abstrakteja matemaattisia kaavoja. Näyttely on innostanut jo monet tarttumaan puikkoihin ja antanut samalla yhteisesti koettuja ja jaettuja hetkiä.

Taidokkaiden lankapohjaisten teosten ja kiehtovien solmujen jälkeen Sinkan valtaa hyvinvointia edistävä vihreys. Vihreä maa – Kukkiva kaupunki -näyttelyssä elämää kantavaa vihreyttä ja luonnon merkitystä tutkitaan kansainvälisten ja suomalaisten nykytaiteilijoiden oivaltavien ja värikkäiden teosten välityksellä.

Mukana on valokuvia, videoita, maalauksia sekä vihersisustukseen viime aikoina ilmaantuneita sammaltauluja ja ilmaa puhdistavia viherseiniä. Näyttelyn kansainvälisesti tunnetuin nimi on yhdysvaltalainen Jennifer Steinkamp, jonka elävät kukka-animaatiot saavat katsojan haukkomaan henkeään.

Näyttelyn luonnon heräämistä odotellessa museossa on mahdollisuus ottaa varaslähtö keväiseen tunnelmaan ja tulla nauttimaan voimauttavasta vehreydestä taiteen muodossa. Ennakkotiedoista poiketen Vihreä maa – Kukkiva kaupunki avautuu yleisölle vasta 1.4. eli pari viikkoa ennakkoon ilmoitettua myöhemmin.