Heikkilä kutsuu kävijöitä tutustumaan paikallishistoriaan, luonnonkukkiin ja kansanlauluun.

Heikkilän kotiseutumuseo

Heikkilän kotiseutumuseo sijaitsee Keravan keskustan läheisyydessä. Museon päärakennuksen interiöörinäyttely kertoo varakkaan talonpoikaistalon elämästä Keravalla 1800-luvun puolivälistä 1930-luvun alkuvuosiin saakka.

Vehreällä noin hehtaarin suuruisella tontilla sijaitsee entisen Heikkilän maakirjatalon 1700-luvun lopulta peräisin oleva museoitu päärakennus sekä puolentoista kymmentä muuta maatilan pihapiirin rakennusta. Kotiseutumuseon päärakennus, muonamiehen mökki, renkitupa ja luhtiaitta ovat alkuperäisiä rakennuksia, muut museoalueen rakennukset on siirretty paikalle myöhemmin.

Heikkilän pihapiiri on avoinna ympäri vuoden omatoimiselle tutkimusretkelle. Museoalueen rakennusten edustalla on kyltit, joissa kerrotaan rakennusten historiasta. Voit myös ottaa mukaan viltin ja omat piknikeväät ja nauttia rauhallisen hetken luonnonläheisellä pihalla.

Adolfiinan kätköpolku lapsille

Museon aukioloaikoina lapsiperheet pääsevät seikkailemaan suositulle Adolfiinan kätköpolulle. Kätköjen pienet omatoimiset puuhat tutustuttavat menneen ajan elämään ja Heikkilää ympäröivään luontoon. Lisäksi päärakennuksen isännän kammarista löytyy Heikkilä-nukkekoti, joka kutsuu pikkuväkeä kokeilemaan maalaistalon puuhia pienoiskoossa.

Avoinna

Heikkilän kotiseutumuseo on avoinna kesäisin ja tapahtumien yhteydessä. Sisäänpääsy on maksuton.

Heikkilän pihapiiriä kohennetaan vuoden 2023 aikana, mikä lyhentää kesän aukioloaikaa ja voi aiheuttaa häiriöitä.

Kesällä 2023 Heikkilä on avoinna 28.6.–30.7.
ke 12–17 | to–su 11–16

Keravan päivänä su 18.6.2023 avoinna klo 10–16

Vapaa sisäänpääsy

Heikkilän päärakennus ei ole esteetön: tilaan vie puuportaat ja sisällä on kynnyksiä huoneiden välillä. Otathan huomioon saapuessasi, että Heikkilässä ei ole parkkipaikkoja. Lähin parkkipaikka löytyy Keravan asemalta.

Keravan joulu Heikkilässä

Keravan joulu Heikkilässä la–su 16.–17.12.2023.

Keravan joulu järjestetään vuonna 2023 kolmatta kertaa Heikkilän kotiseutumuseon alueella.

Lisätietoja kaupungin verkkosivuilla: Keravan joulu

Opastukset & ryhmävaraukset

Kesällä Heikkilän kotiseutumuseoon on mahdollista tutustua myös yleisöopastuksilla. Opastusten kesto on n. 40 minuuttia ja osallistuminen on ilmaista. Yleisöopastusten ajankohdat julkaistaan ennen kesää.

Heikkilä on avoinna ryhmille varauksesta. Ryhmä- ja opastusvaraukset sähköpostitse: sinkka@kerava.fi. Lisätietoja Sinkan aukioloaikoina infonumerosta 040 318 4300.

Video-opastus

Sinkan Vimeo-tililtä löytyy videoesittely Heikkilän kotiseutumuseosta (kuvattu 2020):
Video-opastus Heikkilän kotiseutumuseoon

Yhteystiedot

Heikkilän kotiseutumuseo
Museopolku 1
04200 Kerava
Lisätietoja Sinkan info: sinkka@kerava.fi tai 040 318 4300.

 

Kommentointi on suljettu.