Heikkilä kutsuu kävijöitä tutustumaan paikallishistoriaan, luonnonkukkiin ja kansanlauluun.

Heikkilän kotiseutumuseo

Heikkilän kotiseutumuseo sijaitsee Keravan keskustan läheisyydessä. Vehreällä noin hehtaarin suuruisella tontilla sijaitsee entisen Heikkilän maakirjatalon 1700-luvun lopulta peräisin oleva museoitu päärakennus sekä puolentoista kymmentä muuta maatilan pihapiirin rakennusta.

Kotiseutumuseon päärakennus, muonamiehen mökki, renkitupa ja luhtiaitta ovat alkuperäisiä rakennuksia, muut museoalueen rakennukset on siirretty paikalle myöhemmin.

Heikkilän kotiseutumuseon päärakennuksen interiöörinäyttely kertoo varakkaan talonpoikaistalon elämästä Keravalla 1800-luvun puolivälistä 1930-luvun alkuvuosiin saakka. Heikkilän pihapiiri on avoinna ympäri vuoden omatoimiselle tutkimusretkelle. Museoalueen rakennusten edustalla on kyltit, joissa kerrotaan rakennusten historiasta.

Yhteystiedot

Heikkilän kotiseutumuseo
Museopolku 1
04200 Kerava

Avoinna

Heikkilän kotiseutumuseo on avoinna kesällä 17.6.–15.8.2020 ke–la klo 10–15. Sisäänpääsy on maksuton. Ryhmille avoinna sopimuksen mukaan. Heikkilän päärakennus ei ole esteetön: tilaan vie puuportaat ja sisällä on kynnyksiä huoneiden välillä.

Opastukset

Varaukset sähköpostitse: sinkka@kerava.fi.
Lisätietoja Sinkan aukioloaikoina infonumerosta 040 318 4300.

Tulevia tapahtumia:

Perinteinen joulupolku 13.12.2020 Heikkilän kotiseutumuseon pihalla.

Kommentointi on suljettu.