Heikkilä kutsuu kävijöitä tutustumaan paikallishistoriaan, luonnonkukkiin ja kansanlauluun.

Heikkilän kotiseutumuseo

Heikkilän kotiseutumuseo sijaitsee Keravan keskustan läheisyydessä. Museon päärakennuksen interiöörinäyttely kertoo varakkaan talonpoikaistalon elämästä Keravalla 1800-luvun puolivälistä 1930-luvun alkuvuosiin saakka.

Vehreällä noin hehtaarin suuruisella tontilla sijaitsee entisen Heikkilän maakirjatalon 1700-luvun lopulta peräisin oleva museoitu päärakennus sekä puolentoista kymmentä muuta maatilan pihapiirin rakennusta. Kotiseutumuseon päärakennus, muonamiehen mökki, renkitupa ja luhtiaitta ovat alkuperäisiä rakennuksia, muut museoalueen rakennukset on siirretty paikalle myöhemmin.

Heikkilän pihapiiri on avoinna ympäri vuoden omatoimiselle tutkimusretkelle. Museoalueen rakennusten edustalla on kyltit, joissa kerrotaan rakennusten historiasta. Voit myös ottaa mukaan viltin ja omat piknikeväät ja nauttia rauhallisen hetken luonnonläheisellä pihalla.

Adolfiinan kätköpolku lapsille

Museon aukioloaikoina lapsiperheet pääsevät seikkailemaan suositulle Adolfiinan kätköpolulle. Kätköjen pienet omatoimiset puuhat tutustuttavat menneen ajan elämään ja Heikkilää ympäröivään luontoon. Lisäksi päärakennuksen isännän kammarista löytyy Heikkilä-nukkekoti, joka kutsuu pikkuväkeä kokeilemaan maalaistalon puuhia pienoiskoossa.

Avoinna

Heikkilän kotiseutumuseo on avoinna kesäisin. Sisäänpääsy on maksuton.

Kesällä 2022 Heikkilä on avoinna 8.6.–14.8. ke–su klo 11–16
Suljettu juhannusviikolla ke–su 22.–26.6.2022

Heikkilän päärakennus ei ole esteetön: tilaan vie puuportaat ja sisällä on kynnyksiä huoneiden välillä. Otathan huomioon saapuessasi, että Heikkilässä ei ole parkkipaikkoja. Lähin parkkipaikka löytyy Keravan asemalta.

Opastukset & ryhmävaraukset

Kesällä 2022 Heikkilän kotiseutumuseoon on mahdollista tutustua myös toivotuilla yleisöopastuksilla. Opastusten kesto on n. 40 minuuttia ja osallistuminen on ilmaista.

Yleisöopastukset:
to 9.6. klo 12
to 7.7. klo 12
to 4.8. klo 12

Heikkilä on avoinna ryhmille varauksesta. Ryhmä- ja opastusvaraukset sähköpostitse: sinkka@kerava.fi. Lisätietoja Sinkan aukioloaikoina infonumerosta 040 318 4300.

Video-opastus

Sinkan Vimeo-tililtä löytyy videoesittely Heikkilän kotiseutumuseosta (kuvattu 2020):
Video-opastus Heikkilän kotiseutumuseoon

Yhteystiedot

Heikkilän kotiseutumuseo
Museopolku 1
04200 Kerava
Lisätietoja Sinkan info: sinkka@kerava.fi tai 040 318 4300.

 

Kommentointi on suljettu.

  • Näyttelyt nyt

  • Tulevat näyttelyt