Heikkilä kutsuu kävijöitä tutustumaan paikallishistoriaan, luonnonkukkiin ja kansanlauluun.

Heikkilän kotiseutumuseo

Heikkilän kotiseutumuseo sijaitsee Keravan keskustan läheisyydessä. Vehreällä noin hehtaarin suuruisella tontilla sijaitsee entisen Heikkilän maakirjatalon 1700-luvun lopulta peräisin oleva museoitu päärakennus sekä puolentoista kymmentä muuta maatilan pihapiirin rakennusta.

Kotiseutumuseon päärakennus, muonamiehen mökki, renkitupa ja luhtiaitta ovat alkuperäisiä rakennuksia, muut museoalueen rakennukset on siirretty paikalle myöhemmin.

Heikkilän kotiseutumuseon päärakennuksen interiöörinäyttely kertoo varakkaan talonpoikaistalon elämästä Keravalla 1800-luvun puolivälistä 1930-luvun alkuvuosiin saakka. Huoneiden sisustukset mallintavat eri aikakausia. Interiöörinäyttelyn ohella päärakennuksessa on esillä Heikkilän historiaa viidellä vuosisadalla -näyttely, joka valottaa Heikkilän värikästä suku-, tila-, ja asutushistoriaa, kertoen myös tilan museoimisen vaiheista.

Heikkilän museoitu tilakeskus on luonteeltaan keravalaisen paikallishistorian tiivistymä, jonka vaiheet liittyvät niin agraariin kuin teollistuvaankin Keravaan.

Yhteystiedot

Heikkilän kotiseutumuseo
Museopolku 1
04200 Kerava
(puh. 040 318 2596, kotiseutumuseon avoinna ollessa)

Avoinna

Heikkilän kotiseutumuseo on avoinna kesällä 11.6.─1.8.2019
ti─to klo 12─17
su klo 10─15
Suljettu su 23.6.2019

Sisäänpääsy maksuton.

Heikkilän pihapiiri on avoinna ympäri vuoden omatoimiselle tutkimusretkelle. Museoalueen rakennusten edustalla on kyltit, joissa kerrotaan rakennusten historiasta.

Ryhmille avoinna sopimuksen mukaan ympäri vuoden.

Opastukset

Heikkilän kotiseutumuseoon ei voida toistaiseksi ottaa vastaan opasvarauksia. Opettajat ja muut ryhmänvetäjät voivat tuoda varauksella ryhmänsä Heikkilään, ja museo toimittaa ryhmänvetäjille opastusaineiston sähköpostilla ennen vierailua. Aineiston tilaukset: leena.karttunen@kerava.fi

Heikkilän pihapiiri on avoinna ympäri vuoden omatoimiselle tutkimusretkelle. Museoalueen rakennusten edustalle pytytetyissä kylteissä on tarkka selostus rakennuksen historiasta. Museon pihapiiri tarjoaa ryhmille hyvän mahdollisuuden niin vanhan ajan leikeille kuin pienelle tutkimusretkelle kotiseudun historiaan.

 

 

Kommentointi on suljettu.

  • Näyttelyt nyt

  • Tulevat näyttelyt