Heikkilä kutsuu kävijöitä tutustumaan paikallishistoriaan, luonnonkukkiin ja kansanlauluun.

Heikkilän kotiseutumuseo

Heikkilän kotiseutumuseo sijaitsee Keravan keskustan läheisyydessä. Vehreällä noin hehtaarin suuruisella tontilla sijaitsee entisen Heikkilän maakirjatalon 1700-luvun lopulta peräisin oleva museoitu päärakennus sekä puolentoista kymmentä muuta maatilan pihapiirin rakennusta.

Kotiseutumuseon päärakennus, muonamiehen mökki, renkitupa ja luhtiaitta ovat alkuperäisiä rakennuksia, muut museoalueen rakennukset on siirretty paikalle myöhemmin.

Heikkilän kotiseutumuseon päärakennuksen interiöörinäyttely kertoo varakkaan talonpoikaistalon elämästä Keravalla 1800-luvun puolivälistä 1930-luvun alkuvuosiin saakka. Huoneiden sisustukset mallintavat eri aikakausia. Interiöörinäyttelyn ohella päärakennuksessa on esillä Heikkilän historiaa viidellä vuosisadalla -näyttely, joka valottaa Heikkilän värikästä suku-, tila-, ja asutushistoriaa, kertoen myös tilan museoimisen vaiheista.

Heikkilän museoitu tilakeskus on luonteeltaan keravalaisen paikallishistorian tiivistymä, jonka vaiheet liittyvät niin agraariin kuin teollistuvaankin Keravaan.

Yhteystiedot

Heikkilän kotiseutumuseo
Museopolku 1
04200 Kerava
(puh. Sinkan info: 040 318 4300 Sinkan aukioloaikoina)

Avoinna

Heikkilän kotiseutumuseo on avoinna kesällä 11.6.─1.8.2019
ti─to klo 12─17
su klo 10─15
Suljettu su 23.6.2019

Sisäänpääsy maksuton.

Heikkilän pihapiiri on avoinna myös ympäri vuoden omatoimiselle retkelle. Museoalueen rakennusten edustalla on kyltit, joissa kerrotaan rakennusten historiasta.

Ryhmille avoinna sopimuksen mukaan ympäri vuoden.

Opastukset

Heikkilään otetaan opastusvarauksia vastaan kesäkaudella 11.6.-1.8.2019. Varaukset sähköpostitse: sinkka@kerava.fi tai puhelimitse Sinkan aukioloaikoina infonumerosta 040-318 4300.

Muina aikoina opettajat ja muut ryhmänvetäjät voivat varata ryhmäkäynnin Heikkilään, ja museo toimittaa ryhmänvetäjille opastusaineiston sähköpostilla ennen vierailua. Aineiston tilaukset: sinkka@kerava.fi.

Heikkilän pihapiiri on avoinna ympäri vuoden myös omatoimiselle tutkimusretkelle. Museoalueen rakennusten edustalle pystytetyissä kylteissä on tarkka selostus rakennusten historiasta. Museon pihapiiri tarjoaa ryhmille hyvän mahdollisuuden niin vanhan ajan leikeille kuin pienelle retkelle kotiseudun historiaan.

 

 

Kommentointi on suljettu.

  • Näyttelyt nyt

  • Tulevat näyttelyt