Keravan taidemuseo

Keravan taidemuseo on keskittynyt erityisesti nykytaiteen esittelyyn, yhteisötaiteellisten projektien vetämiseen, hyvinvointipalveluiden tuottamiseen ja museon hyödyntämiseen oppimisympäristönä. Taidemuseo järjestää vaihtuvia näyttelyitä, joihin liittyy taiteilijatapaamisia, keskustelutilaisuuksia ja työpajoja.

Keravan Taidemuseo aloitti toimintansa Saviolla, Nokian vanhaan kumitehtaaseen kunnostetuissa tiloissa joulukuussa 1990. Näyttelytilojen, toimistojen, museokaupan ja kahvion lisäksi taidemuseolla oli rakennuksessa viisi taiteilijoille edelleen vuorattua ateljeetilaa. Vuoteen 2010 saakka toimintaa ylläpiti Keravan Taidesäätiö, jossa olivat edustettuina Keravan kaupunki, Keravan Taide- ja Kulttuuriyhdistys ja Klondyketalona tunnetun kiinteistön omistajataho, joka säätiön syntyaikaan oli Kapiteeli Oyj.

Taidemuseon ensimmäisenä johtajana toimi Keravan Taide- ja Kulttuuriyhdistyksen puuhanainen Aune Laaksonen, mutta toimintaa ylläpidettiin pääasiassa vapaaehtoisvoimin vuoteen 2004 saakka, jolloin taidemuseo sai ensimmäisen palkatun johtajansa. Toisen museoammatillisen työntekijänsä taidemuseo sai vuonna 2009 ja säilytti näin valtionosuuskelpoisuutensa.

Taidemuseon henkilöstö siirtyi Keravan kaupungin palvelukseen 1.7.2010, ja taidemuseotoiminta tuli kokonaan kaupungin hallintaan, kun Keravan Taidesäätiö lakkautettiin heinäkuussa 2011. Kaupungin kanssa tehdyn sopimuksen mukaan Keravan kaupunki sitoutuu jatkamaan säätiön sääntöjen 2. pykälässä määriteltyjä tehtäviä: ”edistää ja tehdä tunnetuksi ensisijaisesti suomalaista nykytaidetta ja harjoittaa näyttelytoimintaa sekä taidekasvatusta sekä ylläpitää taidemuseota”.

Alkuvuodesta 2012 Keravan taidemuseo muutti Saviolta Keravan keskustaan uuden Taide- ja museokeskus Sinkan tiloihin yhdessä Keravan museon kanssa.

Keravan taidemuseon näyttelyt Klondyketalossa löytyvät täältä.

Keravan museopalveluiden uusimmat toimintakertomukset (pdf):
Keravan museopalveluiden toimintakertomus 2020
Keravan museopalveluiden toimintakertomus 2019
Keravan_museopalvelut_Toimintakertomus_2017-2018

 

Kommentointi on suljettu.