Janne Ylönen ja Olof Ottelinin suunnittelema Jumbo-tuoli, kuva Christian Jakowleff

Sisustusarkkitehdin muoto -luentosarja

05.04.2023 17.30 - 18.30

Paikka
Taide- ja museokeskus Sinkka, luentosali/työpajatila

Janne Ylönen: Ottelin designkeräilijän ja huonekaluvalmistajan silmin.

Sisustusarkkitehdin muoto -luentosarja huipentuu keskiviikkona 5.4. klo 17.30, kun designtalo Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen saapuu puhumaan Olof Ottelinista huonekaluvalmistajan ja designkeräilijän näkökulmasta.

Sisustusarkkitehti ja muotoilija Olof Ottelinin (1917–1971) ajattomat puusta valmistetut huonekalut herättävät helposti ihastusta taitavan muotoilunsa ansiosta, mutta eivät ole toistaiseksi nousseet samalle tunnettavuusasteelle monien muiden 1940–1960 luvun huonekaluklassikoiden tapaan. Asiansa tuntevalle keräilijälle Ottelinin tuotanto tarjoaa kuitenkin erinomaisen mielenkiintoisen kohteen, kun ihmisläheistä kädenjälkeä tarkastelemalla piirtyy myös kuva suunnittelijasta itsestään.

Janne Ylönen on designtalo, perheyritys Fasetin toimitusjohtaja ja designkeräilijä. Ylösen vaikuttava huonekalukokoelma koostuu pääoisin Ottelinin ja tämän aikalaisen, Carl-Gustaf Hiort af Ornäsin (1911–1996), alkuperäishuonekaluista. Keskustelumuotoisen tilaisuuden aikana kuulemme muun muassa Fasetin suomalaisen muotoiluhistorian ymmärrykseen perustuvasta toiminnasta, klassikkohuonekalujen uudistuotannosta, Ylösen keräilyfilosofiasta sekä työstä Ottelinin suunnittelutyön tunnettavuuden parantamiseksi.

Kuvissa Janne Ylönen ja Ottelinin suunnittelema Jumbo-tuoli, kuva: Christian Jakowleff.