Elämyksiä etänä: Eero Hämeenniemen impromeditaatiokonsertit 15.4., 22.4. ja 29.4.

15.04.2020 - 29.04.2020 18.00

Elämyksiä etänä kulttuurin ystäville!

Kolmesta konsertista koostuva säveltäjä, pianisti Eero Hämeenniemen meditatiivisten improvisaatiokonserttien sarja lähetetään suorana lähetyksenä Taide- ja museokeskus Sinkasta kolmena peräkkäisenä keskiviikkoiltana 15.4., 22.4. ja 29.4. klo 18 alkaen. Konsertit järjestää Keravan kirjasto- ja kulttuuripalvelut yhteistyössä Keravan museopalveluiden kanssa.

Konserteissa Eero Hämeenniemi improvisoi barokkimusiikin, intialaisen musiikin, jazzin ja hengellisen musiikin teemojen pohjalta. Konserteissa saattaa olla myös artistin omia teemoja, sekä täysin vapaata improvisaatiota.

Impromeditaatio-konsertit perustuvat ajatukseen musiikista hiljentymisen, meditaation ja keskittymisen välineenä. Konsertissa sekä soittaja että kuulija hiljentyvät yhdessä musiikin äärelle ja lähtevät matkalle ajatustensa ja mielikuvituksensa maailmaan. Tapahtumaan erityisen intensiteetin tuo improvisaation ainutkertaisuus: Musiikki syntyy tässä ja nyt, tällaisena vain yhden kerran.

Konsertti tarjoaa kuulijalle mahdollisuuden pysähtymiseen ja rentoutumiseen arki-illan alkajaisiksi. Etäkonserttia voi seurata oman kodin rauhasta käsin kukin omalla tavallaan. Kuulija voi joko katsella videolähetystä tai kuunnella silmät kiinni, mieluiten makuuasennossa, kuulokkeet korvilla. Konsertin aikana kuulija ehtii toki kokeilla myös erilaisia kuuntelutapoja.

Suoraa lähetystä Taide- ja museokeskus Sinkasta voi seurata Keravan kirjasto- ja kulttuuripalvelut -YouTube-kanavalta. Tallenteen voi katsoa YouTubesta myös jälkikäteen.

Linkki YouTube-kanavalle: Keravan kirjasto- ja kulttuuripalvelut

 

 

  • Näyttelyt nyt

  • Tulevat näyttelyt