Helmikuun ilmaissunnuntai

05.02.2023 11.00 - 17.00

Paikka
Taide- ja Museokeskus Sinkka

Sinkkaan on ilmainen sisäänpääsy kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina. Tervetuloa tutustumaan uuteen Olof Ottelin – Sisustusarkkitehti ja muotoilija -näyttelyyn helmikuun ilmaissunnuntaina 5.2. Museo on avoinna klo 11–17.

Olof Ottelin (1917–1971) oli sisustusarkkitehti ja huonekalusuunnittelija jälleenrakennusaikana, jolloin suomalaiset vasta opettelivat sisustamaan. Hän loi ansiokkaan uran niin kotien kuin julkisten tilojen kalusteiden ja sisustusten suunnittelijana sekä Stockmannin sisustusosaston taiteellisena johtajana. Ottelin tunnettiin myös lelumuotoilijana ja taitavana piirtäjänä, joka lämmin pilke silmäkulmassaan tarkkaili politiikkaa, kulttuuria ja ajan trendejä.

Näyttely esittelee Ottelinin sisustuskohteita, suunnittelufilosofiaa ja Keravan Puusepäntehtaalla valmistettuja huonekaluja piirtäen samalla kuvan ajasta ja ihmisestä lempeästi kodin ja elämän läpi katsottuna.

Lisätietoja näyttelystä: Olof Ottelin – Sisustusarkkitehti ja muotoilija

Päänäyttelyn lisäksi Sinkassa on esillä Kerava-kulman pienoisnäyttely Muinainen Kerava ja sen löytäjät sekä Helmipaikalla nostoja Rolando ja Siv Pieraccinin lahjoittamasta taidekokoelmasta.

 

Kuvat: Olof Ottelinin kuva Ottelinien yksityisarkisto, Olof Ottelinin 1952 suunnittelema Status-tuoli, kuva Christian Jakowleff.