sopot-elaimet

Japanilais-suomalainen iltapäivä | Japanese-Finnish afternoon

10.03.2018 13.30 - 16.15

Paikka
Taide- ja Museokeskus Sinkka

Sinkassa järjestetään maaliskuussa la 10.3. japanilais-suomalainen iltapäivä, jossa puhujana ovat kuvanveistäjä Yasushi Koyama ja kuvataiteilija Paavo Halonen. Taiteilijat kertovat työskentelynsä lähtokohdista ja eri kulttuureista kumpuavista inspiraationsa lähteistä.

OHJELMA
13.30 Rytmirinki: TAIKO BAYASHI, Festivaalirummutus (trad.)

14.00 Yasushi Koyama: LUONTO JAPANILAISESSA TAITEESSA JA VISUAALISESSA KULTTUURISSA
Tulkkaus Mikako Iwatake (englanti-suomi).

Paavo Halonen: MAA ELÄÄ MINUSSA – PERINNE, LUONTO JA OBJET TROUVÉ.

16.00 Rytmirinki: TAIKO BAYASHI, Festivaalirummutus (trad.)

Museon pääsymaksu.

Yasushi Koyama on Suomeen kotiutunut aluperin japanilainen taiteilija. Hän on tunnettu suloisista puisista ja keraamisista eläinveistoksistaan. Empaattiset eläinhahmot herättävät katsojassa usein positiivisia tunteita ja taiteilija onkin maininnut yhdeksi tärkeäksi lähtokohdakseen tehdä veistoksilla ihmiset onnelliseksi. Hänen työskentelyynsä on voimakkaasti vaikuttanut suomalainen taide ja muotoilu. Inspiraation lähteinä ovat toimineet erityisesti Marimekon värit ja muodot, Katja Tukiaisen taide sekä lastenkulttuurista tutut muumit. Vastaavasti japanilaisesta kulttuurista taiteilija on yhdistänyt muotokieleensä vaikutteita Mangan, Animen ja Neo-pop -taiteen kuvastosta. Koyama on ollut mukana useissa julkisen taiteen projekteissa kuten Taidetta Lapsille –projektissa.

Paavo Halonen on helsinkiläinen kuvataiteilija ja tekstiilisuunnittelija. Hän on suunnitellut kuoseja Marimekolle vuodesta 2011. Halonen kierrättää  ja uudelleen tulkitsee taiteellisessa työskentelyssään kulttuurisia kertomuksia sekä esineistöä. Luonnon materiaalit, kevyet linnunsulat, luonnonmuovaavat kivet ja taipuneet oksat sekä löydetyt ja kerätyt esineet muuntautuvat Halosen käsittelyssä osaksi myyttistä kertomusta, jonka tuttuus puhuttelee ja yhtäaikaisesti yllättää. Halonen ammentaa tunnistettavista kansalliseen menneisyyteen viittaavista esineistä, puukoista, leipälaudoista, tuohikonteista uusia kysymyksiä. Mitä uutta ja yllättävää tuohikontin pohjalta voikaan löytyä? Voiko tulevaisuus piirtyä menneisyyden kuvastosta, vai onko meille sittenkään enää kosketusta aiempaan aikaan?

Keravan taidemuseo on toteuttanut tapahtuman yhteistyössä Suomen Japanin Instituutin kanssa.

Kuva: Yasushi Koyama

  • Näyttelyt nyt

  • Tulevat näyttelyt