Joulukuun ilmaissunnuntai

04.12.2022 11.00 - 17.00

Paikka
Taide- ja Museokeskus Sinkka

Sinkkaan on ilmainen sisäänpääsy kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina. Tervetuloa tunnelmalliseen Pohjoinen myriadi -näyttelyyn joulukuun ilmaissunnuntaina 4.12. Museo on avoinna klo 11–17.

Monista julkisista taideteoksistaan tunnetun Kirsi Kaulasen veistokset tuovat Sinkkaan avaruudellista säihkettä, varjojen leikkiä ja kiehtovia äänimaisemia. Kaulasen laserleikatut teräsveistokset ovat lainanneet muotokielensä uhanalaisten kasvien ääriviivastoista ja metsän pohjalle piiloutuvien juurten ornamentiikasta. Näyttelyn valaistuksen on luonut Sara Leino. Teoksiin liittyvistä äänimaisemista vastaavat muusikot Teho Majamäki ja Lauri Porra.

Lisätietoja näyttelystä: Pohjoinen myriadi

Päänäyttelyn lisäksi Sinkassa on esillä Kerava-kulman pienoisnäyttely Muinainen Kerava ja sen löytäjät sekä Helmipaikalla nostoja Rolando ja Siv Pieraccinin lahjoittamasta taidekokoelmasta.

Näyttelykuvan teokset: Kirsi Kaulanen, Pohjoinen myriadi, 2022 (kiiltohehkutettu ruostumaton teräs, valo) & Samsara, 2022, (kiiltohehkutettu ruostumaton teräs). Pohjoinen ääretön -installaation äänimaisema Lauri Porra. Näyttelyn valaistussuunnittelu Sara Leino. Kuva Dan Court (rajattu).