Keravan asemanseudun jälleenkuvauskävely

16.09.2021 18.00 - 19.00

Paikka
Iso-Hollon aukio

TULE MUKAAN JÄLLEENVALOKUVAAMAAN ASEMANSEUTUA 16.9.!

Miltä Svenskin huvila tai Santarmien talo on näyttänyt ennen, miten maailma niiden ympärillä on muuttunut?

Keravan asemanseutu muuttuu – taas. Tule mukaan valokuvaamaan asemanseutua torstaina 16.9. Lähtö Volmari Iso-Hollon aukiolta kello 18.

Keravan asemanseutu on ollut muutoksessa ennenkin, ja vuoden lopulla sitä aletaan suunnitella kansainvälisellä arkkitehtuurikilpailulla. Kadonnut asemanseutu näkyy museon vanhoissa valokuvissa ja nyt menemme kuvaamaan samat paikat nykyasussaan. Kierroksella tutustutaan tarkemmin muutamiin Keravan historiallisesti arvokkaisiin kiinteistöihin.

Kierros on osa Keravan, Tuusulan, Hyvinkään, Riihimäen, Nurmijärven ja Mäntsälän museotoimijoiden yhteistä Kuvaa uusiksi – jälleenkuvausta kotikulmilla -hanketta. Jälleenvalokuvauksessa otetaan valokuvia jäljitellen vanhoja valokuvia: Kuvat otetaan samoista paikoista ja samoihin suuntiin kuin esikuvansa. Mikä on uutta, mitä vanhaa on säilynyt? Miten näkymät ovat muuttuneet?

Kuvaamiseen ja vanhojen kuvien paikantamiseen käytetään Android-puhelimissa toimivaa ilmaista Ajapaik-sovellusta (voit ladata sen esimerkiksi Google Playsta). Voit kuitenkin kuvata myös muilla puhelimilla tai kameralla. Retken aluksi tutustutaan yhdessä Ajapaikin käyttöön ja jälleenvalokuvaukseen, joten sinun ei tarvitse olla mestarivalokuvaaja!

Retki kestää reilun tunnin ja se järjestetään koronarajoitusten salliessa. Tulethan paikalle vain oireettomana!

Ennakkoilmoittautuminen: inka.tuominen@kerava.fi, mukaan mahtuu 20 ihmistä.

Lisätietoja hankkeesta: Kuvaa uusiksi

Tervetuloa!

Mustavalkoinen kuva: Väinö Kermisen kokoelma (Keravan museopalvelut), jälleenkuvaus: Inka Tuominen

 

  • Näyttelyt nyt

  • Tulevat näyttelyt