kirsikankukkakierros_kuva_helena_kinnunen_2015

Keravan kirsikkapuukierros 7.5.

07.05.2017 11.00 - 17.00

Paikka
Taide- ja Museokeskus Sinkka

Kerava juhlii kevättä ja kirsikankukkien sesonkiaikaa koko perheen ulkoilutapahtumalla sunnuntaina 7. toukokuuta! Kirsikkapuukierroksella pääset reippailun lisäksi näkemään oman lähiympäristösi uusin silmin. Missä kaikkialla kirsikkapuita kukkii? Entä käveletkö päivittäin ohi taiteen, jota et ole huomannutkaan?

Keravan keskusta-aluetta kiertävän kirsikkapuukierroksen reitin varrella ovat keskustan lukuiset kirsikkapuut sekä valitut taideteokset ja maamerkit. Joka rastilla on hauskoja tehtäviä ja kysymyksiä, joista voit oppia jotain uutta! Matkan varrella kirjaston eteen Paasikivenaukiolle kokoonnutaan piknikille livemusiikin säestämänä ja Sinkan keväiseen Vihreä maa – kukkiva kaupunki -näyttelyyn on avoimet ovet! Päivän aikana keskustan alueelle luodaan myös täysin uusi, pysyvä taideteos. Kierroksen osallistujien kesken arvotaan Tapio Anttilan Kerava-designlinnunpönttö.

Kirsikankukat kukkivat perinteisesti toukokuun alussa. Jos onni käy, osallistujat näkevät puut täydessä loistossaan! Mikäli kukkimisaikaa saa vielä odottaa, kierroksella opitaan, mihin kaikkialle kukkia voi mennä ihastelemaan värien humahtaessa loistoonsa. Kierros on noin kolme kilometriä pitkä, ja sen voi kiertää myös oikaisemalla lyhyempänä versiona. Kierroksen voi kulkea jalan tai pyörällä, ja se on osa valtakunnallista Pyöräilyviikkoa.

11-15 PIKNIK PAASIKIVENAUKIOLLA (karttoja jaossa)
12, 13 ja 14 TRUBADUURI PEKKA SOITTAA PIKNIKILLÄ
11-17 AVOIMET OVET SINKASSA (karttoja jaossa)

OHJEET:
Pakkaa piknikeväät ja -varusteet sekä ystävät, lapset, isovanhemmat tai naapurit mukaan. Nouda Kirsikkapuukierroksen kartta taidemuseo Sinkasta (Kultasepänkatu 2) klo 11—17 tai kirjastosta (Paasikivenkatu 12) klo 11—15. Kierros kulkee näiden molempien välillä. Voit tutustua Sinkan näyttelyyn tai osallistua Paasikivenaukion piknikille heti, kesken tai jälkeen kierroksen.

Jos haluat osallistua arvontaan, palauta vastaukset kartan Kerava-aiheisiin kysymyksiin Sinkkaan tapahtumapäivänä klo 17 tai kirjastolle klo 15 mennessä tai seuraavalla viikolla aukioloaikoina perjantaihin 12.5. mennessä. Karttoja voi noutaa ja kierroksen suorittaa myös omatoimisesti tapahtuman jälkeen.

Tapahtuma on osa Keravan Suomi100-juhlaohjelmaa. Tapahtuman järjestää Keravan kaupunki.