Keravan päivä Sinkassa

19.06.2022 11.00 - 17.00

Paikka
Taide- ja Museokeskus Sinkka

Keravan Kraffiti -näyttelyyn on ilmainen sisäänpääsy Keravan päivänä 19.6.2022. Museo on avoinna klo 11-17.

Sherwoodin kasvattamat -paneelikeskustelu klo 13-14

Keravalla kasvaneet kulttuurialan huippuammattilaiset muistelevat nuoruuttaan Sherwoodissa. Mukana kirjailija Tiina Raevaara, näyttelijä/kirjailija Jari Nissinen, muusikko Jukka Puurula ja teatterinjohtaja Mika Myllyaho. Keskustelua luotsaa toimittaja jazzpastori Markku Salo.

Teatterinjohtaja Mika Myllyaho
Mika Myllyaho (s. 1966) on teatterinjohtaja, teatteriohjaaja ja näytelmäkirjailija. Myllyaho ehti toimia reilut kymmenen vuotta helsinkiläisen Ryhmäteatterin taiteellisena johtajana, kunnes häntä pyydettiin uuteen virkaan, Kansallisteatterin pääjohtajaksi. Mika Myllyaho aloitti työnsä Suomen suurimman teatteritalon johtajana elokuussa 2010.

Näyttelijä ja kirjailija Jari Nissinen
Jari Nissinen (s. 1964) on näyttelijä ja kirjailija. Hän on syntynyt Ylä-Savossa, mutta elänyt lapsuutensa ja aikuisuutensa Malmilla ja Kontulassa. Nuoruusajan Nissinen eli Keravalla juuri silloin, kun Teddy & The Tigers löi läpi. Tämä jätti jälkensä niin, että myöhemmin Nissinen kirjoitti elokuvan Rumble, joka sai inspiraationsa keravalaisista teddy-ajoista. Nikkarin lukio jäi kesken heti eka syksynä, kun Nissinen kyllästyi köyhyyteen, ja valitsi opintojen sijaan hankkeen. Keravalaisten osoitteet tulivat tutuiksi, kun Nissinen jakoi postia ympäri kaupunkia. Myöhemmin hän kirjoitti priimuksena ällän paperit Sompion iltalukiosta, minkä jälkeen opiskeli Helsingin yliopistossa ja Teatterikorkeakoulussa.

Muusikko Jukka Puurula
Jukka Puurula (s. 1971) on keravalainen muusikko ja musiikkiteknologi. Hän on soittanut useissa kevyen musiikin yhtyeissä, mm. Lapilan kartanollakin aikanaan treenanneessa Don Huonot -yhtyeessä. Lisäksi hän on toiminut äänittäjänä, tuottajana ja sessiomuusikkona instrumentteinaan sähköbasso, laulu ja alttoviulu. Puurula on jäsen useissa keravalaisissa kulttuurialan yhdistyksissä kuten Kermu ry, Keravan Musiikkiopistoyhdistys ry ja Keravan musiikkiluokkien tuki ry (toiminnantarkastaja), joiden lisäksi hän toimii Kalevan Kylätaloyhdistyksen hallituksen puheenjohtajana.

Kirjailija Tiina Raevaara
Tiina Raevaara (s. 1979) on tiedonjulkistamisen valtionpalkinnolla ja Suomalaisen tiedeakatemian Pro scientia -palkinnolla huomioitu kirjailija, tiedetoimittaja, perinnöllisyystieteeseen erikoistunut biologi ja filosofian tohtori. Häneltä on ilmestynyt yhdeksän romaania, Runeberg-palkittu novellikokoelma ja kolme tietokirjaa.

Toimittaja, jazzpastori Markku Salo
Jazzpastori Markku Salo (s. 1961) on paljasjalkainen keravalainen kulttuurityön tapahtumajärjestäjä, ideoija ja esiintyjä. Häneltä on julkaistu runsaat kymmenen mielenterveysalan tutkimusta ja tietokirjaa. Jazzpastorina hän on tehnyt muusikkohenkilökuvia Yleisradion jazztoimitukselle 30 vuoden ajan. Parhaillaan hän kirjoittaa teosta afrikkalais-amerikkalaisen musiikin hengellisyydestä ja valmistelee jazzdraamaa Albert Aylerista. Hän on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden tohtori.

Keravan Kraffiti

Kesänäyttelymme Keravan Kraffiti tuo takaisin erityisesti 1970- ja 1980-lukujen nuoruuden. Näyttely esittelee Teddy & The Tigersin ja rokkarikulttuurin kulta-aikaa, mutta kertoo myös miltä aika näytti niiden nuorten silmin, jotka tanssivat diskoissa tai viettivät aikaansa urheilukentillä.

Lisätietoja näyttelystä: Keravan Kraffiti 

Vieraile retropajassa!

Näyttelyssä ja yläkerran retropajassa lähimenneisyyteen voi sukeltaa vielä syvemmälle kokeilemalla itse miten mm. kasettisoitin toimii, ratkeaako rubikin kuutio tai luonnistuuko diskotanssiliikkeet, pingis ja flipperinpeluu. Flipperit toimivat kolikoilla, joten jokunen lantti kannattaa varata mukaan!

Keravan päivä

Keravan päivän kaikki tapahtumat löytyvät kaupungin tapahtumakalenterista: Keravan päivä

Ohjelmistomuutokset mahdollisia.

Kuva: Pekka Elomaa (rajattu)

 

  • Näyttelyt nyt

  • Tulevat näyttelyt