Kuraattorin kierros

04.02.2023 13.00 - 14.00

Paikka
Taide- ja Museokeskus Sinkka

Kuraattori Päivi Helander esittelee uuden Olof Ottelin – Sisustusarkkitehti ja muotoilija -näyttelyn la 4.2. klo 13. Tilaisuus kestää noin tunnin ja sille voi osallistua museon pääsymaksulla.

Päivi Helander (FM) on graafinen suunnittelija ja muotoilukirjoittaja ja -tutkija. Visuaalisena suunnittelijana Helander työskentelee designiin, taiteeseen tai arkkitehtuuriin liittyvissä projekteissa. Helander työskentelee myös projektiopettajana Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa oppiaineissa Design ja Visual Communication Design.

Helander on toimittanut Laura Bergerin kanssa näyttelyn avajaisten yhteydessä julkaistavan kirjan Olof Ottelin. Sisustusarkkitehdin muoto. En inredningsarkitekt tar form (Arkkitehtuurimuseo, 2023).

Olof Ottelin (1917–1971) oli sisustusarkkitehti ja huonekalusuunnittelija 1940–1960-luvuilla, jolloin sisustusarkkitehtuuri vasta etsi muotoaan. Hän loi ansiokkaan uran niin kotien kuin julkisten tilojen kalusteiden ja sisustusten suunnittelijana sekä Stockmannin sisustusosaston taiteellisena johtajana. Näyttely esittelee Ottelinin sisustuskohteita, suunnittelufilosofiaa ja Keravan Puusepäntehtaalla valmistettuja huonekaluja piirtäen samalla kuvan ajasta ja ihmisestä lempeästi kodin ja elämän läpi katsottuna.

Lisätietoja näyttelystä: Olof Ottelin – Sisustusarkkitehti ja muotoilija

Päivi Helanderin kuva: Sanna Lehto (rajattu)