Kuraattorin kierros – Veikko Halmetoja

23.09.2018 15.00 - 16.00

Paikka
Taide- ja Museokeskus Sinkka

Liisa Ihmemaassa -näyttelyn kuraattorin kierroksella su 23.9. klo 15 asiantuntijaoppaana Veikko Halmetoja. Kierrokselle voi osallistua Sinkan pääsylipun hinnalla.

”Liisa Ihmemaassa sukeltaa päivätajuntamme tuolle puolelle, paikkaan, jonka tiedämme olevan olemassa, mutta jota on vaikea tavoittaa. Museo on muuttunut keitaaksi, jossa pystyy hetkeksi kohtaamaan salaiset kuvitelmat ja toiveet, piilotajuntansa ja vainoharhansa. Samalla tavalla kuin fantasiakirjallisuus ja elokuvat, se auttaa meitä ymmärtämään itseämme ja yhteisöä jossa elämämme.”
– Veikko Halmetoja

Keravan taidemuseon Liisa Ihmemaassa -näyttelyn ovat koonneet kuraattori Veikko Halmetoja ja taidemuseonjohtaja Arja Elovirta.

Veikko Halmetoja (s. 1977) on Helsingissä asuva kuraattori ja ARTag Galleryn galleristi. Hän on kuratoinut lukuisia ryhmä- ja yksityisnäyttelyitä eri puolelle Suomea. Viime kesänä huomiota herätti Mäntyharjulle tehty purkutalonäyttely Katajainen kansa ja tänä kesänä Mäntän kuvataideviikkojen Kartasto. Aiemmilta vuosilta on jäänyt mieleen ainakin Synti-näyttely Serlachius-museo Göstassa, Metsien miehet -näyttely Salon taidemuseossa ja Kalle Hammin retrospektiivi Keravan taidemuseossa. Ennen gallerian perustamista Halmetoja toimi kriitikkona ensin Aamulehdessä ja sitten Helsingin Sanomissa.

Veikko Halmetoja

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Näyttelyt nyt

  • Tulevat näyttelyt