Luento: Keravan kivikautiset asuinpaikat ja löydöt

04.11.2020 17.30 - 18.30

Paikka
Taide- ja museokeskus Sinkka, luentosali/työpajatila

Sinkan luentosarja Keravan alueen kivikauden asuinpaikoista ja esinelöydöistä jatkuu ke 4.11. klo 17.30 Olli Kunnaksen luennolla.

Luennolla esitellään viime vuosien aikana Keravalla tehtyjä tutkimuksia sekä niiden menetelmiä ja tuloksia. Lähestymistapana on kohteiden nykytila-analyysi, jossa kartoitetaan kohteiden ympäristössä tapahtuneita muutoksia sekä pohditaan kivikautisten kohteiden tulevaisuutta ja merkitystä modernissa kehittyvässä kaupunkiympäristössä.

Olli Kunnas työskentelee Keravan kaupungin paikkatietopalveluissa paikkatietoinsinöörinä. Aiemmalta koulutukseltaan hän on arkeologi FM. Olli Kunnas on suorittanut Keravalla vuosien 2012-2020 välillä yleiskaavainventoinnin Keravan muinaisjäännöskohteista ja myöhemmin useita tarkkuusinventointeja asemakaavahankkeiden yhteydessä.

Luentosarja liittyy Sinkan uuden Kerava-kulman pienoisnäyttelyyn Muinainen Kerava ja sen löytäjät. Luennolle voi osallistua museon pääsymaksulla.

Seuraathan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja Keravan kaupungin ajankohtaisia korona-ajan ohjeita. Tulethan museoon vain terveenä ja muistathan kasvomaskin!

LUENTOSARJA KIVIKAUDESTA JATKUU
– Ke 18.11. klo 17.30 Tuusula 11 000 – 1 000 ennen nykyaikaa: asuttuja merenvuonoja ja kaskipeltojen siitepölyä, Harri Nyman, FT, Tuusulan museoiden museolehtori

Kuva: Pisinmäen kivikautisen asuinpaikan muistokiven paljasti 1968 sivistys- ja kulttuurilautakunnan puheenjohtaja Sylva Parkkonen. Kerava-seuran puheenvuoron esitti tuleva kotiseutuneuvos Martti Saaristo ja Keravan mieslaulajia juhlassa johti maisteri Aarne Nurminen. Kuva Keravan museo.