Luento Gallen-Kalleloista Keravan kirjastossa

25.10.2021 18.00 - 19.00

Paikka
Keravan kaupunginkirjasto

Tietokirjailija, FT Helena Ruuska kertoo uutuuskirjastaan Mary Gallen-Kallela – olisit villiä villimpi (WSOY, 2021) Keravan kirjastossa ma 25.10. klo 18. Tilaisuuteen on vapaa sisäänpääsy.

Akseli Gallen-Kallelan vaimo Mary Gallen-Kallela (1868 -1947) oli monitaitoinen ja moderni nainen, jonka elämäntarina valottaa sekä vuosisadan vaihteen naisten asemaa, Gallen-Kallelan perheen elämää että Suomen kohtalonvuosia sortokausineen ja sisällissotineen.

Tilaisuudessa Keravan museopalveluiden kokoelmaintendentti Minna Turtiainen kertoo myös Akseli Gallen-Kallelan ajasta Keravalla. Turtiainen on aiemmin työskennellyt Gallen-Kallelan Museossa, ja tutkijapalveluista vastaavana kokoelmapäällikkönä ollut myötävaikuttamassa Ruuskan kirjan syntyyn.

Tilaisuudessa noudatetaan alueellisia koronarajoituksia. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Keravan kaupunginkirjasto ja Keravan museopalvelut Sinkka.

Huom! Tilaisuus järjestetään Keravan kaupunginkirjastossa (Paasikivenkatu 12, Kerava). Tilaisuutta ei striimata eikä siitä jää tallennetta.

 

 

  • Näyttelyt nyt

  • Tulevat näyttelyt