Luento: Monien tulkintojen kivikauden keravalaiset

21.10.2020 17.30 - 18.30

Paikka
Taide- ja museokeskus Sinkka, luentosali/työpajatila

Sinkan luentosarja Keravan alueen kivikauden asuinpaikoista ja esinelöydöistä käynnistyy ke 21.10. klo 17.30 Liisa Kunnas-Pusan luennolla Monien tulkintojen kivikauden keravalaiset.

Luento johdattelee kivikauden tutkimuksen pariin esittelemällä kivikauden tutkimushistoriaa ja erilaisia tulkintoja, joita historian mittaan on tehty kivikauden suomalaisista – ja keravalaisista. Perehdymme myös nykytutkimuksen mukaiseen kuvaan kivikauden Suomesta ja erilaisiin tutkimusmenetelmiin, joilla arkeologit saavat tietoa kaukaisimmasta menneisyydestä. Lopuksi tutustumme Keravan kivikauden tutkimushistoriaan: Milloin löydettiin ensimmäiset esineet ja tehtiin ensimmäiset kaivaukset?

FM, arkeologi Liisa Kunnas-Pusa on väitöskirjatutkija Helsingin yliopistossa. Hänen tutkimuksensa käsittelee suomalaisen arkeologian varhaisvaiheita 1700–1800-luvuilla ja kivikauden tutkimuksen historiaa. Väitöstutkimusta rahoittaa Suomen Kulttuurirahasto

Seuraathan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja Keravan kaupungin ajankohtaisia korona-ajan ohjeita ja tulethan museoon vain terveenä. Muistathan kasvomaskin. Yli 20 hengen yleisötilaisuuksissa kaikilta edellytetään maskin käyttöä.

LUENTOSARJA KIVIKAUDESTA JATKUU 
Ke 4.11. klo 17.30 Keravan kaupungin inventoidut kivikautiset asuinpaikat ja löydöt,
Olli Kunnas, FM, Keravan kaupungin kartoittaja ja arkeologi
Ke 18.11. klo 17.30 Kahden vuonon väkeä – Tuusulassa ja Keravalla kivikaudella,
Harri Nyman, FT, Tuusulan museoiden museolehtori

Luentosarja liittyy Sinkan uuden Kerava-kulman pienoisnäyttelyyn Muinainen Kerava ja sen löytäjät. Luennoille voi osallistua museon pääsymaksulla.

Kuva: Pisinmäen kivikautisen asuinpaikan muistokiven paljasti 1968 sivistys- ja kulttuurilautakunnan puheenjohtaja Sylva Parkkonen. Kerava-seuran puheenvuoron esitti tuleva kotiseutuneuvos Martti Saaristo ja Keravan mieslaulajia juhlassa johti maisteri Aarne Nurminen. Kuva Keravan museo.

 

  • Näyttelyt nyt

  • Tulevat näyttelyt