Luento: Tuusula 11000-1000 ennen nykyaikaa

18.11.2020 17.30 - 18.30

Paikka
Taide- ja museokeskus Sinkka, luentosali/työpajatila

Sinkan luentosarjan kivikaudesta päättää Harri Nyman ke 18.11. klo 17.30 alkavalla luennolla Tuusula 11 000 – 1 000 ennen nykyaikaa: asuttuja merenvuonoja ja kaskipeltojen siitepölyä.

Arkeologia yllättää, muinaisuus on läsnä kävelyreiteillä ja takapihoilla! Tuusulan museon yleisötyön amanuenssi Harri Nyman on tänä vuonna kolunnut läpi Keski-Uudenmaan esihistoriaa. Luennollaan hän vie arkeologisten elämysten pariin ja tulkitsee muinaishistoriallisia arvoituksia.

harri_nyman_kuva_anton-soinneFT kansatieteilijä Harri Nymanin ura on polveillut lumileikkiperinteestä historiallisiin majakoihin sekä vaskikelloista kissakulttuuriin – Helsingin yliopiston, Museoviraston ja Keravan kautta Tuusulaan. Hänen nykyinen päätyönsä on peruskoulun kulttuurikasvatus.

Luento liittyy Sinkan uuden Kerava-kulman pienoisnäyttelyyn Muinainen Kerava ja sen löytäjät. Luennolle voi osallistua museon pääsymaksulla.

Seuraathan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja Keravan kaupungin ajankohtaisia korona-ajan ohjeita. Tulethan museoon vain terveenä ja muistathan kasvomaskin!

 

Henkilökuva: Anton Soinne.
Arkistokuva: Pisinmäen kivikautisen asuinpaikan muistokiven paljasti 1968 sivistys- ja kulttuurilautakunnan puheenjohtaja Sylva Parkkonen. Kerava-seuran puheenvuoron esitti tuleva kotiseutuneuvos Martti Saaristo ja Keravan mieslaulajia juhlassa johti maisteri Aarne Nurminen. Kuva Keravan museo.