Miljoonan puun talkoot 19.–20.9.

19.09.2020 - 20.09.2020 12.00 - 16.00

Paikka
Taide- ja Museokeskus Sinkka

Tarvitsemme maailmaan lisää puita – siis istutetaan niitä, yhdessä!

Haluaisitko sinä olla tekemässä arjen ilmastotekoja ja istuttaa itsellesi tai läheisellesi nimikkopuun? Se on mahdollista, kun Keravalle saapuu taiteilija Nina Backmanin ympäristö- ja taideprojekti Miljoonan puun talkoot.

Sinkan edustalla jaetaan ilmaisia puuntaimia Ilmastoviikon viikonloppuna 19.−20.9. klo 11−15.30. Taimet voi istuttaa joko omalle pihalle tai kaupungin puutarhureiden osoittamille paikoille.

Jakopaikalla olevaan vieraskirjaan voi kirjata oman nimen, valitun taimen ja tulevan istutuspaikan lisäksi kenelle tai mille taimen haluaa omistaa. Ota mukaan oma pieni pussi, astia tai muutama sivu sanomalehteä taimen kuljettamista varten, sillä taimet jaetaan ilman ruukkua. Jaossa on kuusen, männyn, koivun ja tammen taimia

Kaupungin valitsemat istutuspaikat ovat Kurjenmetsän alue Kalevassa sekä Jokilaakso tulevalla asuntomessualueella Keravanjoen ympäristössä (Porvoonradan ja Porvoontien risteyksen tuntumassa). Vuonna 2024 valmistuvalla messualueella asuminen on vehreää, vireää ja ekologisesti fiksua. Siksi sen lähimetsän rakentaminen aloitetaan yhdessä, puu kerrallaan. Kaupungin puutarhurit auttavat taimien istuttamisessa molemmilla istutuspaikoilla sekä lauantaina että sunnuntaina klo 12−16. Kaupungin istutuspaikoilla tarvitsee istuttamista varten mukaan ainoastaan istutettavan taimen.

Miljoonan puun talkoiden taustalla on taiteilija Nina Backmanin Silence Project -kokonaisuus, joka nostaa esiin hiljaisuuden, tilan ja luonnon merkityksen ja niiden vaikutuksen suomalaiseen kulttuurin, arvoihin ja identiteettiin. Yhteistyössä ovat mukana Harviala Oy ja suunnittelutoimisto Måndag.

Sekä taimia jaettaessa että molemmilla istutuspaikoilla noudatetaan THL:n ohjeita tapahtumien järjestämisessä. Osallistujia pyydetään huolehtimaan turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta sekä osallistumaan tapahtumaan ainoastaan terveenä.

Tervetuloa mukaan talkoisiin!

miljoonan_puun_talkoot_kartta

Lisätietoja: Istuta puu itsellesi tai ystävällesi

 

Kuvitus: Sanna Pelliccioni