Musiikkia museossa – Trio RSO

08.02.2020 14.00 - 14.45

Paikka
Taide- ja Museokeskus Sinkka

Keravan taidemuseon historia on talkoiden historiaa. Talkoilemalla museoon hankittiin myös aikanaan flyygeli, joka on nyt muuttanut Aune Laaksosen Taidesäätiön kokoelman mukana Keravalle. ”Pullaflyygeli” soi läpi Olipa kerran -näyttelyn Musiikkia museossa -konserttisarjassa.

la 8.2. klo 14
Trio RSO, Keravan musiikkiopisto
Ruusu Syväniemi, piano, Sanni Rämö, viulu, Olivia Sirén, sello.
Ohjelmassa L. Beethovenin, A. Piazzollan, Clara Schumannin ja David Ashley Whiten pianotrioja.
Kesto n. 45 min. Museon pääsylippu.

Trio R.S.O. aloitti soittaa yhdessä Keravan musiikkiopistossa vuoden 2017 alussa valmistautuen neljän radanvarsiopiston Kvartti-kamarimusiikkitapahtumaan saman vuoden marraskuussa. Tämän jälkeen yhteistyö jatkui esiintymisillä Keravalla. Mieleenpainuva esiintymismatka oli Nordplus-oppilasvaihtokonsertti Ogressa, Latviassa 2018 syyskuussa, jossa tytöt esiintyivät myös musiikkiopiston rockbändin laulusolisteina pianotrio-ohjelmansa ohella.

Sanni Rämö opiskelee tällä hetkellä toista vuotta Sibelius-lukion musiikkilinjalla. Hän on soittanut Keravan musiikkiopiston Tanto-kamariorkesterissa, Sipoon orkesterissa, Sibelius-lukion sinfoniaorkesterissa sekä Helsinki Metropolitan Orchestrassa. Mieleenpainuvin orkesterikokemus oli HMO:n Kiinan kiertue vuosi sitten jouluna. Viulunsoiton lisäksi hän käy Sibelius-lukiossa laulu- ja pianotunneilla sekä laulaa koulun tyttökuorossa. Sannia opettaa viulussa Terhi Kojo.

Olivia Sirén opiskelee Keravan lukion esittävän taiteen linjalla ensimmäistä vuottaan. Hän soittaa Keravan musiikkiopiston Tanto-kamariorkesterissa ja ollut mukana myös myös Sipoon orkesterissa, Keravan Castor & Pollux -orkesterissa sekä Keskisen Uudenmaan musiikkiopiston selloryhmässä. Hänellä oli yksi päärooleista Helsingin Kaupunginteatterin kanssa yhteistyönä tehtävässä ShedHelsinki musikaaliproduktiossa jouluna 2019. Oliviaa opettaa sellossa Ville Äyräväinen.

Ruusu Syväniemi on soittanut pianoa 5-vuotiaasta asti aluksi vanhempiensa opastuksella. Seitsemän ikäisenä hän aloitti pianotunnit Keravan musiikkiopistossa. Hän on osallistunut Steinway -pianokilpailuun vuonna 2016 sekä Juvenalia -kamarimusiikkikilpailuun pianoduosarjassa vuonna 2017, jossa pianoduo Syväniemi-Maijala sijoittui sarjassaan toiseksi. Ruusu opiskelee sivuaineenaan pop/jazz-laulua. Pianossa häntä opettaa Elisa Järvi. Pienestä pitäen Ruusu on haaveillut eläinlääkärin ammatista, joten hän opiskelee toista vuotta Keravan lukion luonnontieteellis-matemaattisella linjalla.