Nuoruuteni Sherwoodissa: AP Niemi

17.08.2022 17.00 - 18.00

Paikka
Taide- ja Museokeskus Sinkka

”Nuoruudessa pitkän tähtäimen suunnitelma on huominen.” – AP

Muusikko AP Niemi muistelee nuoruuttaan Keravalla ja kertoo kokemuksistaan Teddy & The Tigers -yhtyeen basistina Keravan Kraffiti -näyttelyssä keskiviikkona 17.8. klo 17.

Suomen levymyyntilistojen kärjessä olivat läpi 70-luvun keikkuneet kotimaiset iskelmät ja kansainväliset diskohitit, mutta muutos oli tulossa ja rytinällä. Musiikinopettaja Liisa Kivekäs oli hankkinut Keravan Yhteiskoululle bändisoittimet ja koulun yhtyeen basson varteen Kivekäs houkutteli muusikkoperheessä kasvaneen Antti-Pekka ”AP” Niemen. AP ei ollut aiemmin soittanut bassoa, mutta lähti innokkaasti mukaan. Keravalaisen koulun bändistä kuoriutui Teddy & The Tigers.

Teddy & The Tigers oli suomalaisen fiftarimeiningin leimahdus, jonka kipinät säkenöivät vielä tänäkin päivänä. Joulukuussa 1977 julkaistu single Dancing Shoes tanssitti ponnaripäitä pitkin Suomea ja menestysalbumit Boppin ja Burn it up nostattivat Teddy & The Tigersin valtakunnan ykkösbändiksi. Parin intensiivisen vuoden aikana Teddy & The Tigers julkaisi viisi lp-levyä, myi kultaa, keikkaili ympäri Suomen ja loi maanlaajuisen rockabilly-villityksen. Keravasta tuli kerralla rock.

TULOSSA NUORUUTENI SHERWOOD -SARJASSA

ke 7.9. klo 17.00 Muusikko ja opettaja Pasi Puolakka

Opettaja ja muusikko Pasi Puolakka oli kantava voima Keravan rehellisen musiikin yhdistyksessä (KERMU). Hän muistelee musiikillisia nuoruuspäiviänsä Lapilan kartanon bändikämpillä.

Ohjelmistomuutokset mahdollisia.

Kuvassa AP Niemi basson varressa Teddy & The Tigersin keikalla 1978. Kuva Poko Rekordsin arkisto (rajattu).

 

  • Näyttelyt nyt

  • Tulevat näyttelyt