Opastukset

Sinkan näyttelyihin ja Heikkilän kotiseutumuseoon voi tutustua opastetulla kierroksella. Opastus tarjoaa katsauksen näyttelyn pääteemoihin tai antaa mahdollisuuden syventyä johonkin yksittäiseen aiheeseen tai näkökulmaan. Oppaina toimivat Sinkan henkilökunnan lisäksi taiteilijat, asiantuntijat sekä yllättävät vierailijat.

Yleisöopastukset

Sinkassa järjestetään yleisölle avoimia opastuksia jokaisen näyttelyn yhteydessä. Yleisöopastukset ovat suomenkielisiä ja niille voi osallistua sisäänpääsymaksulla. Yleisöopastuksia järjestetään noin kerran kuussa. Opastusten päivämäärät tiedotetaan erikseen.

Tilaa opastus – Saatte yhdessä enemmän

Tilaa ryhmällesi tai itsellesi opastus Sinkan näyttelyyn tai Heikkilän kotiseutumuseoon. Voit tilata yleisesittelyn tai esittää toiveita opastuksen painotuksista. Lisäksi tarjoamme näyttelykohtaisesti myös erityisopastuksia.

Hinnat aukioloaikoina:
Lyhyt 30 min. opastus 30 €
Normaali 45 min. opastus 50 €
Viikonloppuisin ja arkipyhinä normaali opastus 90 €

Hinnat aukioloaikojen ulkopuolella:
Lyhyt 30 min. opastus 50 €
Normaali 45 min. opastus 75 €
Viikonloppuisin ja arkipyhinä 150 €

Väh. 10 hengen ryhmille alennettu sisäänpääsymaksu 6 €.
Heikkilän kotiseutumuseoon pääsy on ilmainen.

Opastuskielet ovat suomi ja englanti. Opastuksen kesto on noin 45 minuuttia, ellei siitä ole erillistä mainintaa.

Tee varaus sähköpostilla: sinkka(a)kerava.fi tai kysy lisää Sinkan infosta: 040 318 4300.

Näyttelyopastukset kouluille ja päiväkodeille

Järjestämme Keravan päiväkodeille ja kouluille ikäryhmittäin räätälöityjä maksuttomia näyttelyopastuksia ja työpajoja. Lapsiryhmien opastukset kestävät puolisen tuntia, yhteensä näyttelyvierailuun on varattu n. 45 min. Työpajojen kesto vaihtelee näyttelyittäin. Koulujen ja päiväkotien museovierailuja järjestetään myös museon aukioloaikojen ulkopuolella maanantaisin ja aamupäivisin. Tiedotamme opettajia kaupungin postituslistojen kautta varattavissa olevista opastuksista ja pajoista.

Olof Ottelin -näyttelyn Jatkot-paketti päiväkodeille ja kouluille
Lataa tästä (pdf): Olof Ottelin -jatkot

Lue ennen museokäyntiä:
Sinkan ohjeet koululais- ja päiväkotiryhmille (pdf): Koulujen ja päiväkotien museovierailut
Heikkilän kotiseutumuseon vierailuohjeet (pdf): Koulujen ja päiväkotien vierailut Heikkilässä

Keravan kulttuurikasvatuspolku / Sinkkapolku

Taide- ja museokeskus Sinkka on mukana Keravan kulttuurikasvatuspolulla tarjoten Sinkan työpajoja tai ikäryhmien mukaisesti räätälöityjä teemaopastuksia 2.- ja 7.-luokkalaisille. Lisäksi Heikkilän kotiseutumuseon opastuksia tarjotaan syksyisin ensisijaisesti 4.-luokkalaisille. Museovierailut vastaavat valtakunnallisen ja paikallisen opetussuunnitelman laaja-alaisen osaamisen tavoitteisiin ja toimivat koulun ulkopuolisena oppimisympäristönä.

Katso Sinkkapolun sisällöt tästä: Sinkkapolku kevät 2023

Taiderastit – Mobiilikierros

Taidemuseon kokoelmat levittyvät kaupunkitilaan julkisina veistoksina. Julkiseen taiteeseen voi tutustua Taiderastit-mobiilikierroksella. Sivustolla on myös ehdotettu reitti, jonka varrelta löytyvät Keravan keskustan julkiset taideteokset. Teoksiin voi tutustua myös Keravan taidemuseon ystävät ry:n julkaiseman paperisen Keravan taiderastit -oppaan avulla. Julkaisu on myynnissä Sinkan museokaupassa (4€). Tutustu: taiderastit.kerava.fi

Valtatien varrella – Mobiilikierros

Keravan museon Valtatien varrella -mobiilikierros vie kulkemaan Keravan keskustaajaman halkaisevalle vanhalle Valtatielle Suomen itsenäistymisen ajan tienoilla 1917 ja 1920-luvulla sen jälkeen. Lue lisää: valtatienvarrella.kerava.fi

 

Kommentointi on suljettu.