Pohjoinen Myriadi tanssii ja soi

26.11.2022 14.15 - 15.15

Paikka
Taide- ja Museokeskus Sinkka

Sinkassa la 26.11. klo 14.15 alkaen

Kuvanveistäjä Kirsi Kaulanen: ”Olen tehnyt näyttelyssäni Pohjoinen myriadi yhteistyötä muusikoiden Teho Majamäki ja Lauri Porra sekä valaistussuunnittelija Sara Leinon kanssa. Haluan törmäyttää tilallisiani veistoksiani eri taidemuotojen kanssa. Ohjaaja Raimo Uunilan kanssa innostuimme, että olisi upeaa nähdä minkälaista liikettä teokseni herättäisivät.

Nyt tuomme tanssiryhmän Todellinen Kollektiivi sekä muusikot Jukka Gustavsson ja Teho Majamäen taidemuseoon. Todellinen Kollektiivi on neljän taiteilijan kollektiivinen improvisaatioryhmä, johon kuuluvat Erja Asikainen, Leena Gustavson, Annika Sarvela ja Raisa Vennamo. Lähtökohtamme on, että näyttelyn veistokset ovat koreografia, jota tanssijat ja muusikot ilmaisevat omalla taiteellaan.

Tanssijat ja muusikot esiintyvät näyttelyn eri tiloissa, katsojat siirtyvät heidän mukanaan. Raimo Uunila kuvaa koko esityksen ja Sara Leino vastaa valon dramaturgiasta. Syntyy jotakin uutta, jotakin, mitä emme vielä tiedä olevan olemassakaan. Tervetuloa kokemaan kanssamme kuvanveiston, tanssi-improvisaation, musiikin, kuvan ja valon tapahtumaa.”

Tilaisuus sisältyy museon pääsymaksuun ja se kestää arviolta noin tunnin. Tanssijat ja muusikot esiintyvät tapahtuman aikana näyttelyn eri tiloissa. Huomioithan että esitykset videoidaan ja yleisö voi näkyä taltioinnissa. Katsojamäärää saatetaan rajoittaa tarvittaessa.

Kuvassa alla Todellinen Kollektiivin jäsenet. Lisätietoja tanssijoista: Todellinen Kollektiivi.pdf

Viisi henkilöä ryhmäkuvassa

 

 

 

 

 

 

 

Teho Majamäki soittaa otsikkokuvassa Kirsi Kaulasen veistosta Pohjoinen myriadi (2022). Kuva: Dan Court (rajattu).