sinkka-10v-2

Sinkka 10v!

24.08.2022 11.00 - 18.00

Paikka
Taide- ja Museokeskus Sinkka

Hurraa, Sinkka täyttää pyöreitä!

Keskiviikkona 24.8.2022 on kulunut kokonaiset kymmenen vuotta siitä, kun upouusi Taide- ja museokeskus Sinkka avattiin leikkelemällä kravatteja poikki. Sinkan varhaislapsuuden kuohut on siis jo ohitettu ja nuoruusiän tyrskyt ovat vasta edessä. Kymmenvuotias on usein aktiivinen, sosiaalinen ja kiinnostunut monista asioista. Elämä on parhaimmillaan touhukasta seikkailua täynnä mahdollisuuksia.

Tule mukaan juhlistamaan esiteini-ikäistä Sinkkaa kahvittelun, muistelun ja musiikin kera! Sisäänpääsykin on sankarin juhlapäivänä tietysti ihan ilmainen.

OHJELMA

Ilmainen sisäänpääsy koko päivän, museo on avoinna klo 11–18.

klo 11–14 kahvitarjoilu 

klo 12, 14, 16 & 17 Varttiopastukset
Vartin kestoisia täsmäiskuopastuksia Keravan Kraffiti -näyttelyn sisältöihin ja vähän niiden ohikin.

klo 16.15 Päiväkirjaklubi (kesto n. 30 min)
Autenttisia merkintöjä siitä, millaista oli elää teininä Keravalla 1970–1980-lukujen taitteessa. Luvassa on samaistumista, noloutta, myötähäpeää ja hurmosta. Päiväkirjojaan lukevat Päiväkirjaklubin perustaja, stand up -koomikko Risto K. Järvinen sekä kuvataiteilija Tuula Lumivirta, jonka töitä on parhaillaan esillä Sinkan Keravan Kraffiti -näyttelyssä.

klo 17.15 Keravan Rumpu ja Pilli: Palikkafanfaari Sinkalle (kesto n. 30min)
Kerupi esittää Keijo Puumalaisen Sinkan avajaisiin säveltämän Palikkafanfaarin kolmelle saksofonille sekä muita musiikillisia yllätyksiä.

klo 18.00 Kymmenvuotias Sinkka vetäytyy iltalevolle

Myös Sinkan näyttelyssä juhlistetaan nuoruutta: Keravan Kraffiti on kunnianosoitus nuoruudelle, musiikille, yhteisöllisyydelle ja Sherwoodin hengelle. Nimensä näyttely on saanut elokuvasta American Graffiti (Svengijengi ´62). Suomessa 1975 ensi-iltansa saanut elokuva synnytti valtavan fiftariboomin, jonka musiikkiskenen kirkkaimpana tähtenä loisti keravalainen Teddy & The Tigers. Näyttelyn ajallinen kaari ulottuu rokkarikulttuurin ja rauhanmarssien ajasta 1990-luvun laman jälkimaininkeihin, jolloin lähikuntien nuoriso kerääntyi Keravan keskustaan ajamaan korttelirallia tai Saviolle sisähuvipuiston suojiin bailaamaan.

Tavataan Sinkassa!

Ohjelmistomuutokset mahdollisia.

  • Näyttelyt nyt

  • Tulevat näyttelyt