Keravan Sirkusmarkkinat Sinkassa 7.-8.9.

07.09.2019 - 08.09.2019 11.00 - 17.00

Paikka
Taide- ja Museokeskus Sinkka

Keravalla juhlitaan Sirkusmarkkinoita 7.-8.9. ja Sinkkaan on ilmainen sisäänpääsy molempina päivinä klo 11-17. Samalla aukeaa Keravan taidemuseon uusi Siluetteja ja varjokuvia -näyttely. Ohjelmassa on varttiopastuksia, taiteilijatapaaminen sekä siluettileikkausta.

Huvipuistojen kävijöille taitavasti leikatut siluettimuotokuvat ovat varmaan tulleet vuosien varrella tutuiksi. Keravan taidemuseon Siluetteja ja varjokuvia -näyttely nostaa tämän katoamassa olevan arkisen kuvantekemisen muodon nykytaiteen keskiöön ja esittelee joukon taiteilijoita, jotka johdattavat katsojat varjokuvien kiehtovaan maailmaan. Tervetuloa!

LAUANTAINA 7.9.
klo 12, 13 & 15.30  Varttiopastuksia näyttelyyn
klo 14  Meet the artists: Andreas Kocks and Heike Weber (in english / kielenä englanti)

Saksalaiset Andreas Kocks (s. 1960) ja Heike Weber (s. 1962) ovat rakentaneet teoksensa paikan päällä Sinkassa. Kocksin teos Elephant’s Breath levittäytyy pilvenä läpi museon alakerran häivyttäen tilan rajat ja luoden vaikutelman huoneesta toiseen soljuvasta muodosta. Weber on ornamentin ja tilallisten vaikutelmien taitaja, jonka Sinkkaan tuomissa teoksissa kartongista leikattu tiheä lehvästö ympäröi katsojan kuin elävä muuri.

The German-born artists Andreas Kocks (b. 1960) and Heike Weber (b. 1962) have created art works on the spot in Sinkka. Kocks’s work Elephant’s Breath blurs the borders of the wall space, which is subdivided in two sections and creates the illusion of a continuous flowing shape, moving from space to space. Weber is an expert of ornamental and spatial constructions. To Sinkka, she brings her papercut artworks, which surround the viewer in foliage.

SUNNUNTAINA 8.9.
klo 12-16 Särkänniemen siluettitaiteilija Väinö Kemppainen leikkaa muotokuvia 10€/kpl.

Tamperelainen siluettitaiteilija Väinö Kemppainen on vuodesta 1983 lähtien leikannut huvipuistokävijöiden siluetteja Särkänniemessä. Hän kertoo leikanneensa siluetteja koko ikänsä siitä lähtien kun hänen kummitätinsä osti hänelle nelivuotispäiväksi omat sakset. Kemppainen tunnetaan myös Pikku Kakkosen Sukkelat sakset -ohjelmasta, jossa hän leikkasi siluetteja lapsikatselijoiden iloksi 1970-luvun loppupuolella ja 1980-luvun alkupuolella.

Kuvassa Heike Weber ripustamassa Scrub-teostaan Siluetteja ja varjokuvia -näyttelyyn.