Susia ja suonuijia, sukellus Martti ”Huuhaa” Innasen taiteeseen

02.05.2018 17.30

Paikka
Taide- ja Museokeskus Sinkka

Satu Itkonen johdattaa kuulijat Martti ”Huuhaa” Innasen taiteeseen ja naivismin saloihin. Tapahtuma on osa Värikkään elämän rakastajat -näyttelyn oheisohjelmaa ja siihen voi osallistua Sinkan pääsymaksulla.

FM, taidehistorioitsija Satu Itkonen on palkittu tietokirjailija, joka on perehtynyt laajasti naivistisen taiteen kenttään. Hän on kirjoittanut ja toimittanut kaksi kirjaa Martti ”Huuhaa” Innasesta. Suomen Gallupin säätiön 2018 kustantama Ihmissusia ja umpitolloja – Martti ”Huuhaa” Innasen maalauksia julkistetaan Värikkään elämän rakastajat -näyttelyn avajaisissa Sinkassa. Teos on uudistettu laitos loppuunmyydystä Martti Huuhaa Innasen susia ja suonuijia -kirjasta (Pohjoinen 1994).

Martti Innanen (1931–2014) tunnetaan monipuolisena taiteilijana, jonka varhaiseen uraan kuului kiertäminen tanssimuusikkona ympäri Suomea. Ensimmäisen taidenäyttelynsä Innanen piti vuonna 1974, mutta varsinaisen läpimurtonsa hän teki 1980-luvulla. Ilmaisun perusteet hän opetteli tutkimalla muiden naivistien teoksia. Hänen värikkäät maalaukset ovat ennen kaikkea suomalaisuuden kuvia, joiden kerronnan sävy on  humoristinen ja ironinen.

Uutuuskirja on myynnissä Sinkan museokaupassa hintaan 30€/kpl.

Kuvassa: Martti Innanen, Multian iloiset ihmissudet, 1993, Suomen Gallupin säätiö

 

 

 

 

  • Näyttelyt nyt

  • Tulevat näyttelyt