MadC

Tähtiluennoitsija Claudia ”MadC” Walde

05.08.2017 14.00 - 15.00

Paikka
Taide- ja Museokeskus Sinkka

Maailmalla mainetta niittänyt saksalainen MadC eli Claudia Walde (s.1980) on tehnyt näyttäviä seinämaalauksia ympäri maailmaa. Miehisessä graffitin ja katutaiteen kentässä MadC on harvinainen poikkeus, kollegojensa ihailema mestari, joka hallitsee tekniikan ja tuntee materiaalinsa.

MadC on koulutukseltaan graafinen suunnittelija, mutta hänen juurensa ovat syvällä graffititaiteen kentässä. Katu on ollut hänen galleriansa 16-vuotiaasta lähtien. Claudia Walde syntyi Itä-Saksassa ja kasvoi Etiopiassa, missä hänen isänsä työskenteli maatalousinsinöörinä. Perheen palattua Saksaan tarmokas tyttö tunsi itsensä ulkopuoliseksi. Syntyi MadC, hullu Claudia, niin kuin häntä oli pienenä kutsuttu.

Vuosien varrella ilmaisu on syventynyt ja maalausten mittakaava muuttunut. Berliinin ja Hallen välissä kulkevaa junarataa reunustaa tiettävästi suurin yhden taiteilijan maalaama muraali. Seitsemänsadan neliömetrin kokoisen työn tekemiseen MadC:ltä kului neljä kuukautta. Parisataa neliötä pienempi työ valmistui Leipzigin vanhan messutalon seinään vuonna 2013. Nykyään hänen maalaamiin rakennuksiin voi Euroopan lisäksi törmätä ainakin Aasiassa ja eri puolilla Amerikan mannerta.

Keravalla MadC maalaa Sinkan julkisivuun kaksi suurta teosta. Kuulaista värikerroksista rakentuvat maalaukset ammentavat katukalligrafian perinteestä, mutta lähenevät nykytaiteen abstraktia kielioppia. Seinämaalausten lisäksi MadC:n töitä nähdään myös näyttelyn sisätiloissa.

Claudia Walde on myös julkaissut katukalligrafiaa käsitteleviä kirjoja, joista tunnetuimmat lienevät Mural XXL (2015) ja Street Fonts (2011).

Luento pidetään englanniksi ja sille voi osallistua Sinkan pääsymaksulla.

 

  • Näyttelyt nyt

  • Tulevat näyttelyt