Taiteeni tarina – Jenni Hiltunen & Eeva Peura

30.09.2020 0.00

Paikka
Taide- ja Museokeskus Sinkka

Kuvataiteilijat Jenni Hiltunen ja Eeva Peura kertovat teoksistaan ja työskentelystään Naisia, naamioita ja villiä luontoa -näyttelyssä ke 30.9. klo 17.30 alkaen. Tilaisuus järjestetään tilanteen mukaan joko näyttelysaleissa tai kuulutettuna saleihin kaiutinjärjestelmän kautta.

Kuvataideakatemiasta 2007 valmistuneen Jenni Hiltusen (s. 1981) teoksissa poseeraavat selfie-aikakauden naiset. Suurikokoisissa maalauksissa taiteilijan oma arki ja historia yhdistyvät muodin maailmaan ja netin kuvavirtaan. Maalausten kauniin pinnan alta nousee esiin vaikeitakin aiheita.

Eeva Peuran (s. 1982) maalaukset vievät meidät outoon ja tummaan universumiin, jossa ihmiset, eläimet ja tarujen olennot toimivat rintarinnan. Kuvataideakatemiasta 2011 valmistunut Peura työstää maalauksiaan pitkään ja maalituubit toimivat myös piirtiminä, kun hän pursottelee öljyväriä kankaalle.

Naisia, naamioita ja villiä luontoa -näyttelyssä Sinkan ovat vallanneet Kerttu Horilan hauskat ja koskettavat keramiikkahahmot. Näyttelyn teokset vievät katsojat eläinten maailmaan, naisten naamiohuveihin ja satuihin, joissa kaikki ei mene niin kuin kirjoitettu on. Seurakseen Horilan veistokset ovat saaneet Samuli Heimosen, Jenni Hiltusen, Eeva Peuran ja Elina Ruohosen kiehtovia maalauksia.

Tilaisuuteen voi osallistua museon pääsymaksulla. Noudatamme turvavälejä. Seuraathan ajankohtaisia ohjeita ja tulethan museoon vain terveenä.

TULOSSA ke 11.11. klo 17.30
Taiteeni tarina – Samuli Heimonen & Elina Ruohonen

Taiteilijakuvat: Paavo Halonen (Jenni Hiltunen) & Maria Santto (Eeva Peura)