Ulla Jokisalo – Taiteeni tarina

27.11.2019 17.30 - 18.30

Paikka
Taide- ja Museokeskus Sinkka

Taiteilija Ulla Jokisalo (s. 1955) kertoo taiteestaan ja työskentelystään ke 27.11. klo 17.30 alkaen Sinkassa. Jokisalo on tarinankertoja, jonka teosten materiaalina ovat muistot, muistikuvat ja aika. Tarinan keskiössä on usein tytön tai naisen hahmo, jonka kuva-aineiston Jokisalo lainaa perhealbumeista, vanhoista aikakauslehdistä ja kiiltokuva-arkeista. Syntyy paperileikkauksia, kollaaseja ja installaatioita, joissa tytön hahmo saa puvun, pitkäksi venähtäneet puujalat tai salaperäisen naamion.

Sakset, leikkaaminen ja ompeleminen ovat olleet Jokisalon keskeistä sanastoa jo pitkään. Siluetteja ja varjokuvia -näyttelyä varten tehdyssä Minä-peli -installaatiossa keskiöön nousevat naamion takaa katsovat kiiltokuvahahmot ja heidän pukujensa siluetit.

Ulla Jokisalo valmistui Taideteollisen korkeakoulun valokuvauksen linjalta 1983 ja nousi pian yhdeksi suomalaisen valokuvataiteen kärkinimistä. Taideteollisen korkeakoulun professorina Jokisalo toimi vuosina 2002–04 ja taiteilijaprofessorina 2004−09. Vuonna 2011 Jokisalo palkittiin Pro Finlandia -kunniamerkillä. Luento sisältyy Sinkan pääsymaksuun.

ulla-jokisalo-mu-va

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teoskuva: Ulla Jokisalo, Minä-peli, 2019, installaatio/monitekniikka (rajattu).